14 mei 2016

Naomi: 'Ik ben toch helemaal niet interessant genoeg voor een award?'

Naomi en Hans zijn sinds negen jaar goede vrienden. Omdat het Hans opviel dat Naomi zoveel voor anderen doet, besloot hij haar te nomineren voor de titel 'BEAMer van het Jaar'. Een grote eer voor Naomi, voor wie het alleen maar vanzelfsprekend is om mensen te helpen. BEAM sprak beiden over hun vriendschap.

"Mijn naam is Hans, ik ben 31 jaar en woon in Zwolle. Ik heb een multimedia-opleiding gedaan en ben veel bezig met muziek. Sinds kort ben ik me aan het oriënteren op het starten van een eigen bedrijf."

"Ik ben Naomi, 24 jaar oud en ik ben opgegroeid in Zwolle. Ik heb grafische vormgeving gestudeerd in Amsterdam, maar woon sinds kort met mijn vriend weer in Zwolle. Ik werk als klantenservicemedewerker en heb een eigen blog."

Hoe kennen jullie elkaar?
Hans:
"Ik was tijdens mijn opleiding goed bevriend met de vriend van Naomi. Via hem heb ik Naomi goed leren kennen en inmiddels zijn we negen jaar bevriend."

Hans, kun jij uitleggen waarom je Naomi hebt genomineerd?
Hans:
 "In de tijd dat ik Naomi ken, heb ik vaak ervaren dat ze voor mij of anderen klaarstond. Ze is altijd bereid je te helpen. Als ze iets voor iemand anders kan doen, doet ze dat gewoon. Ze is iemand die de wereld leuker wil maken. Ik vind dat haar goede daden nu weleens erkend en beloond mogen worden."
Naomi: "Ik was heel verrast en sprakeloos toen ik hoorde dat ik was genomineerd. Mijn eerste gedachte was: 'waarom ik? Ik ben toch niet interessant genoeg?' Nu voel ik me uiteraard zeer vereerd en hoop ik stiekem dat ik win, haha."

Hoe omschrijven jullie de vriendschap met elkaar?
Hans:
 "We praten met elkaar over alles. Van de grootste onzin tot diepgaande gesprekken over onze samenleving en de economie. Doordat we zoveel raakvlakken hebben, blijft er niets onbesproken."
Naomi:
 "We zijn goed op elkaar ingespeeld, hebben dezelfde interesses en delen ons gevoel voor creativiteit. We staan voor elkaar klaar en kunnen bij elkaar terecht voor zowel luchtige gesprekken als serieuze onderwerpen."

Wat doen jullie samen?
Naomi:
 "We houden regelmatig filmavondjes, we gaan naar de stad of eten samen. Voor mijn blog vraag ik Hans regelmatig om goede daden met mij te doen. Dan gaan we samen belletje lellen bijvoorbeeld, en laten we bloemen achter bij de deur. Of we gaan wandelen met dementerende en eenzame ouderen."

Welke rol speelt het geloof in jullie vriendschap?
Naomi:
 "We zijn beiden christelijk opgevoed, maar het geloof heeft geen grote rol in onze vriendschap. Hans voelt zich namelijk niet perse verbonden met één geloof en ikzelf ben overtuigd christen. Wel vinden we het allebei erg belangrijk om de christelijke waarden die we van huis uit hebben meegekregen, uit te dragen. We behandelen mensen met liefde en respect."

Bekijk HIER het filmpje waarin Naomi hoort dat ze is genomineerd voor de BEAM Awards! Stemmen kan HIER.

Lees meer

Volg ons