15 mei 2016

'Morgen weet de hele wereld dat ik voor U kies'

Aan de vooravond van haar belijdenisdienst in de Gereformeerde Gemeente deelde Else-Marije (20) haar gebed.

Lieve God, 

Morgenochtend loop ik door de kerk heen naar voren om ‘ja’ te zeggen. Ja tegen U en ja tegen mijn gemeente. Ik vind het spannend om in het middelpunt te staan, als er zoveel mensen naar mij kijken. Daarom wil ik U vragen of U die spanning weg wil nemen, zodat ik morgen alleen nog maar aan U denk.

Ik ben blij dat vanaf morgen de hele wereld weet dat ik voor U kies. U weet dat het geen keuze van de een op de andere dag is. Als kind vertelde ik al tegen mama: ‘ik houd zóveel van de Heere Jezus’. Als tiener dacht ik meer over U na en stelde ik mijzelf vragen over mijn geloof. Soms twijfelde ik, maar steeds weer vond ik antwoorden in de Bijbel. Ik leerde dat U al van mij hield voordat ik daarvan wist. Ik kan geen concreet punt aanwijzen wanneer ik in U begon te geloven, maar ik weet zeker dat ik nog steeds heel veel van U houd.

Voor U kiezen heeft ook consequenties. Toen het laatst avondmaal was, dacht ik: dit is de laatste keer dat ik legaal mag blijven zitten. De eerstvolgende keer dat het avondmaal is, lijkt mij spannend. Wilt U geven dat ik ook dat los mag laten en aan U mag geven.

God, U weet dat het het eerste grote ding in mijn leven is sinds mama overleed. Ik vind het zo verdrietig dat ze dit niet mee kan maken. Ze was altijd zo’n voorbeeld voor mij, ze geloofde met haar hele hart in U en kwam ook in een moeilijke periode altijd weer bij U terug.

Ik wil U volgen, Heere. En dat wil ik aan iedereen laten zien. Wilt U mij morgen rust geven, geef dat ik de dienst bewust mee mag maken en dat ik er later op terug mag kijken als de beste beslissing van mijn leven.

Lieve God, ik houd van U.

Amen.

Lees meer

Volg ons