11 mei 2016

LIJSTJE: 8 Manieren om je hoofd koel te houden

Zitten jouw hersenen tegen het kookpunt aan? Kookt jouw hoofd over van alle oefenexamenvragen? Of heb je het gewoon warm? BEAM presenteert: 8 manieren om het hoofd koel te houden!

#1 - Ventilator
Super verfrissend: bespreek je geschiedenisexamen even met je vader of moeder. Die waren er bijna bij!  Ventileer je mening, praat erover en als je dan bij het examen zit, denk je: ‘oh, ja! De VOC begon in 1602! Toen liet mijn moeder bijna de gieter vallen.’ Je onthoudt het beter. True story. 

#2 – Ga naar buiten (in de schaduw)
Als je de hele dag met de neus in de boeken zit, komt die muffe lucht je neus uit. Ga even de deur uit, loop een rondje en adem eens lekker de zomerse lucht in. #ontspanningineensnuif

#3 - Of blijf binnen (ja, tegenstrijdig met tip twee)
Lekker cool. Je moet straks ook drie uur blokken, dus oefen maar vast met het binnen zitten op eenzelfde plek!

#4 - Probeer geen moeilijke puzzels te maken
Kom je er nou echt niet uit bij die ene vraag bij Nederlands? Ga dan door naar de volgende! Verspil je tijd niet aan het kraken van je hersens maar ga even verder. Schiet het antwoord je daarna te binnen? Schrijf op. Zo niet? Op het einde heb je tijd, dus graven in je geheugen kan altijd nog.

#5 - Neem je rust
Zit jij morgenochtend vroeg in de kleedkamer nog met je natuurkundeboek op schoot? Leg het maar weg, want die laatste vijf minuten leer je toch niks meer. Loop met vertrouwen de gymzaal in en ga zitten als een pro. Je kunt het! 

#6 - Drink water
Met bubbeltjes of zonder? Iedereen heeft een favoriet. Net als met leren. Samenvatten, onderstrepen, mind mappen, heel veel oefenen of de syllabus doorspitten: je hebt vast je eigen manier al gevonden. 

#7 - Maak het jezelf gemakkelijk
Ontspanning is net zo belangrijk, want als je de hele dag druk bent, moet je ook relaxen: filmpje kijken, een rondje hardlopen of een oud-Hollandsch spelletje. Al moet dat relaxen niet de hele dag duren natuurlijk. 

#8 - Eet ijs
Simpel. Het is gewoon lekker. Breekt zo lekker de dag. En, kun je nu echt niet stoppen met leren, dan typ je met je ene hand en houd je het ijsje met de andere hand vast.

Foto: Flickr, Jack, bijgesneden tot 960x540

 

Lees meer

Volg ons