7 tips om examens te leren op Opwekking
11 mei 2016

7 tips om examens te leren op Opwekking

Opwekking gaat morgen van start! Superleuk natuurlijk, helemaal als je ook nog examens moet leren! Echt ÉNIG. Hier wat tips om toch te kunnen leren tijdens het kamperen!

Of niet.

Gelukkig heeft BEAM de perfecte tips om te leren op Opwekking! Kom je als Albert Einstein terug én heb je een fantastisch weekend gehad. Klinkt goed toch?

1. Zeg maar dag tegen de afwas!

Spreek met je tentgenootjes af dat jij de afwas dit weekend overslaat. Elke keer als zij gaan afwassen, ga jij namelijk leren! Hebben ze vast wel voor je over.

2. Quizmaster

Na een hele dag de longen uit je lijf te hebben gezongen, seminars te hebben bijgewoond en in de zon gezeten te hebben zit je met je vrienden voor de tent te chillen. Iedereen zit een beetje slap te ouwehoeren, maar jij niet! Jij pakt je quizkaartjes erbij. Iedereen met een goed antwoord mag een handje chips pakken. Overhoren was nog nooit zo leuk/lekker.

3. Een beroep doen op dienstbare mensen

Moeite met je examenstof? Ga naar de Keet, neem een lekkere sapje/kopje koffie en ga aan de slag. Daar lopen zoveel dienstbare mensen rond, er stapt vast vanzelf wel iemand op je af die je wellicht kan helpen…

4. Uitbuiten die drol!

Moet je hoognodig naar de wc voor een nummer twee? Neem je lesboeken mee! Tijd zat om je even terug te trekken en de wethouders van Nederland uit je hoofd te leren!

5. Stille tijd

Laten je vrienden je niet met rust? Ga ergens in een hoekje zitten en sla je Bijbel open. Zij denken dat je stille tijd houdt terwijl jij in werkelijkheid een kopie van een hoofdstuk uit je lesboek tussen je Bijbel hebt gestopt! (Misschien dat je daarna ook nog even stille tijd kunt houden, je zit er nu toch al)

6. Je kunt het altijd proberen..

Saaie seminar? We kunnen het haast niet voorstellen, maar je weet maar nooit! Wacht op het vragenmomentje en stel de beste man/vrouw wat vragen over je examenstof. Je weet maar nooit, misschien weet hij/zij daar ook wel wat over. 

7. Van A tot Z periodiekversie

Tijd voor de sing-in. Elke diehard Opwekkingganger weet dat het hitje ‘Van A tot Z’ sowieso langs gaat komen. En wanneer iedereen met volle borst ‘A VAN ALFA OMEGA, B VAN BEVRIJDER’ inzet, zing jij daar het periodiek systeem gewoon dwars doorheen! ‘AT VAN ASTATIUM, B VAN BOOR, EN C IS VAN KOOLSTOF’. Niemand die je door heeft. 

Tekst: Esther Bolt

Lees meer

Volg ons