24 mei 2016

10 tips om de perfecte ouder te worden

Stop met het kijken van ‘Jo Frost, supernanny.’ Geen ‘Ouders van Nu’ meer in de tijdschriftenbak. Gooi die opvoedboeken aan de kant. BEAM presenteert u: 10 tips om de perfecte ouder te worden. Succes niet gegarandeerd.

1 – Smeer ons brood voor de hele dag
Zo vermoeiend, keuzes maken. Het begint ’s ochtends vroeg al met wat we op brood moeten doen. Help ons! En mochten we het niet lekker vinden, kunnen we jou de schuld geven en frikandelbroodjes halen. Met energy.

2 – Onderteken onze verzuimbriefjes zonder te kijken
Want waarom kunnen wij nou nooit eens een dagje vrij nemen? Hetzelfde geldt voor een slecht rapport. Of, zoals wij dat graag noemen: een wat minder rapport. Het lag niet aan ons, maar aan de leraar. Die geeft nooit hoge cijfers en vind ons niet aardig.

3 – Laat de rommel lekker liggen
Jullie noemen het opruimen, wij noemen dat het kwijt maken van onze spullen. Het derde shirtje op de stapel op de grond kon nog een nachtje mee als slaapshirt. En we wisten heus wel dat onze oplader onder die berg papieren lag. 

4 – Elke ochtend versgeperste jus d’ orange
Twee dingen die een jongere nodig heeft? Slaap en vitaminen. Dit is uiteraard te combineren, als jullie ons een vers glas sinaasappelsap maken. We komen er zelfs misschien ons bed wel voor uit.

5 – Vraag niet hoe het gaat op school
In jullie tijd was het vast leuk. Voor ons is elke dag hetzelfde. We mailen jullie ons rooster wel.

6 – Geef me geen avondklok mee
'Kom je om tien uur weer thuis?' Pff. Vermoeiend, zeker als jullie om 22:02 al bellen waar we blijven. Slapen doen we op school wel.

7 – Haal en breng ons en stap vooral niet uit 
Ten eerste: het is heerlijk als jullie ons brengen. Jullie kunnen zo goed rijden en we raken Sky Radio maar niet zat. Ten tweede: het is gewoon niet zo cool als jullie de auto uitstappen om ons te omhelzen en ons letterlijk voor de deur afzetten. Tuurlijk, we schamen ons niet voor jullie. Althans, op die momenten niet. Het lijkt ons gezellig als jullie mee komen chillen, maar dat is nogal een taboe. En wij zijn -helaas- niet zulke pioniers.  

8 – Haal chips in huis
Dat is simpelweg lekker. 

9 - Blijf in de kerk niet te lang napraten
Reuze gezellig allemaal, maar heb je daar geen seniorenochtenden voor? Wij willen snel naar huis. Koffie of thee drinken met jullie, versgebakken appeltaart erbij. Of series kijken op Netflix. (We zijn er nog niet uit.)

10 – Trek alleen mij voor - en niet mijn broers en zussen -
Gna, gna, gna. Een extra stukje vlees, stiekem een spijkerbroek kopen ondanks ons kleedgeld of ons in de auto laten rijden: over een beetje voortrekken doen wij niet moeilijk. Zolang het maar bij ons is. Our lips are sealed


BEELD: Flickr, Leonardo Veras, bijgesneden tot 960 x 540

Lees meer

Volg ons