6 april 2016

VRIENDSCHAP: Beauty & the Beast

Een oud-marinier en een meisje van 12. Geen gebruikelijke vriendschap, of wel? Oud-marinier en powerlifter David ‘The Beast’ Douglas en Lindsey Ratcliff, een meisje met de verouderingsziekte progeria, leerden elkaar kennen op Relentless festival en het was gelijk gezellig.

Het festival is een soort powerliftwedstrijd, waarbij de deelnemers geld inzamelen voor het bestrijden van bijzondere ziektes. David was een van de zijn deelnemers. Een van de organisatoren vertelde David dat Lindsay hem graag wilde ontmoeten, want zij had hem gesponsord. Dat gebeurde en sindsdien noemt David Lindsay 'zijn kleine zusje.' In het Engels dan. ;-)

Progeria
David vertelt tegen de site aplus.com dat hij Lindsay heel sterk vindt. David: "Lindsey heeft progeria, een verouderingsziekte. Als je die ziekte hebt, verouder je acht tot tien keer sneller dan 'normale' mensen. De meeste mensen met die ziekte worden niet ouder dan dertien. Ze vecht zo hard, ze lacht altijd en maakt grapjes om je te laten lachen. Ik wil haar graag helpen, op wat voor een manier dan ook." 

Lees meer

Volg ons