7 april 2016

Studenten geven oud klooster tweede leven

Met een hele groep studenten illustratie en animatie van de kunst academie AKV Sint Joost in Brede bezochten ze het oude Kapucijnenklooster in Breda. De monniken zijn inmiddels vertrokken, maar de verhalen liggen voor het oprapen. Marjan (24) en drie medestudenten doken in het verhaal van het vergane klooster. Hoe het ooit begon, waarom ze vertrokken en wat er nog van over is.

Marjan vertelt: "Het boek in het filmpje hebben we echt met de hand gemaakt. Vervolgens hebben we anderhalve dag in de studie gezeten om foto's te nemen om de animatie te kunnen maken. We vinden het belangrijk dat het verhaal van het oude klooster verteld wordt. Na dit project begrijp ik de paters die er gewoond en gewerkt hebben veel beter."

"Pater Hans Putters, een van de monniken die naar een ander klooster verhuisde, vertelde dat zij de monniken die in de binnentuin begraven lagen, meegenomen hebben naar hun nieuwe huis. Echt bizar! Nu vinden de tuinmannen af en toe botjes van de overleden monniken."

Benieuwd geworden naar het verhaal van het oude Kapucijnenklooster? Check de coole video hierboven! (al lang gedaan natuurlijk ;)

Lees meer

Volg ons