26 april 2016

Sneeuw, regen en wind... met deze tips houd je Koningsdag leuk!

Waar vorig jaar de zon nog uitbundig scheen, zijn de weersverwachtingen voor de Koningsdag van morgen ronduit, uhm, teleurstellend te noemen. Regenbuien, hagel en een harde wind... Niet echt de ideale ingrediënten voor een perfecte dag. Om Koningsdag 2016 tóch leuk te houden hebben we een paar briljante tips op een rijtje gezet. Zo moet je de dag wel doorkomen. Hopelijk heb je er wat aan!

1. De 5-euro-poncho-en-vriendschap-challenge
Stap 1: Schaf een poncho aan
Stap 2: Ga met een vriend(in) een rommel- of vrijmarkt en geef elkaar 5 euro. Spreek een uur later op een bepaalde plek af en probeer in de tussentijd met deze 5 euro het meest geniale cadeau ooit aan te schaffen voor je vriend(in) op de markt. Degene die de grootste schaterlach veroorzaakt wint.
Stap 3: Eeuwige roem

2. Bouw een sneeuwpop (als je in Drenthe woont dan)

3. Weg met de limonade, hallo koek-en-zopie
Koningsdag 2016 is een prima moment om je eigen handeltje te beginnen. Maar dan niet met limonade of bier, dat is namelijk heel erg Koningsdag 2015. Speel in op de snel veranderende markt en ga met je koek-en-zopiekraam langs de weg staan en verwelkom alle schaatsers en andere koukleumers op weg naar jouw lokale aubade. Je loopt garanderen binnen! Slecht plan, zeg je? Interesseert me geen klapschaats.

 

4. Spread the love
Wat te doen als het koud is? Dicht tegen elkaar aankruipen natuurlijk! Ga naar buiten (weer in een poncho) en deel gratis knuffels uit. Wel even vragen natuurlijk. Mocht je daar trouwens geen zin in hebben, ga dan naar het Amsterdamse Museumplein. Tussen die miljoen mensen val je als knuffelende BEAM'er niet zo op.

5. Koningsessie Netflix
Installeer jezelf op een comfortabele bank en begin aan een ouderwetse binge watch Koningsessie. Met dus als enige regel: zolang er maar 'King' of 'koning' in de titel zit, is alles toegestaan! Suggesties van de auteur: de klassieker Lord of the Rings: Return of the King en de spetterende actiefilm Kingdom of Heaven.

6. Net zoiets, maar dan met muziek
Speciaal voor Koningsdag hebben wij een BEAM King's playlist op Spotify aangemaakt. Ook hier de voorwaarde: als er maar 'king' in de titel of bandnaam zit. Dat levert een boel koninklijk goede platen op! Check 'm hier.

Lees meer

Volg ons