18 april 2016

Shoppingstips van een Gooisch meisje

Mijn kleine paleisje in Naarden heeft meer weg van een veredelde kledingkast, terwijl mijn kledingkast meer de vorm heeft van een la onder mijn bed. Tja, om in het stereotype te blijven, in het Gooi moet zelfs zo’n la goed gevuld zijn.

Ik maakte een lijstje voor bij het shoppen, want ik moet wel rekening houden met mijn lege, zevende spaarrekening en ik kan me voorstellen dat jij met precíes hetzelfde probleem zit. You know what they say, Sharing is caring, dus bij deze. 

#1 – Neem een man mee
Werkt gegarandeerd. Negen op de tien mannen heeft een hekel aan winkelen, dus wil je shoppen, sleur dan zo’n man mee. Na een uurtje zijn ze het zat en in die tijd heb jij nog niks kunnen kopen. Superhandig als je wil winkelen, maar niks nodig hebt! Bijkomend voordeel: je krijgt een lekkere lunch, want daar is vaak wél tijd voor. PS. Wat natuurlijk ook niet verkeerd is: een man met creditcard. Altijd handig...

#2 – Shoplijstje
En dat brengt ons bij tip twee. Als je wél wat nodig hebt, is een papiertje met de benodigdheden. Stick tot the list en laat je niet afleiden! Ik had zelf een broek op mijn lijstje staan en wilde afgelopen weekend langs de V&D, alleen was die al dicht. Heb ik wat gemist?

#3 – Is het uitverkoop?
De uitverkoop schijnt een goede periode te zijn om kleren te kopen. Januari en juli zijn de maanden. Ik heb het in het Gooi nog niet gezien. Dat kan er ook mee te maken hebben dat ik hier pas sinds half maart woon. 

#4 – Is het combineerbaar?
‘Een mooie trui komt altijd van pas,’ hoorde ik Hans Spekman, de partijvoorzitter van de PvdA, een keer zeggen. Mocht je hem niet kennen, moet je hem even googlen om dit grapje te snappen. Hij heeft.. bijzondere truien. 

Met sommige items kun je niet de mist in gaan. Spijkerbroeken, hemden, sokken, je hebt ze altijd een keertje nodig en ze passen overal bij. Dat is niet bij alles zo. Stel, je hebt alleen maar roze broeken, dan is het misschien niet zo’n goed idee om groene T-shirts aan te schaffen. Denk ik. Ik shop altijd met een stylist.

#5 – Wat ligt er nog in je kast?
Zelfs Máxima trekt wel eens iets onder uit de kast. De ene keer pakt het wat beter uit dan de andere keer, maar goed. Soms vergeet je wat je in de kast hebt liggen en om even aan te haken bij onze koningin: ‘dat is een beetje dom.’ Vaak ligt er nog wat leuks onder al dat stof en kun je dat combineren met een van die nieuwe dingen die je gekocht hebt. 

Conclusie
Shoppen kost geld. Mijn ervaring is dat het altijd duurder is dan ik verwachtte. Dus, je kunt geld over houden, als je na het winkelen een nier op eBay gooit. * 

Janita schreef al eerder als Gooisch meisje. Lees dat artikel hier. 

* Janita is niet verantwoordelijk voor orgaanhandel die na het lezen van dit artikel plaatsvindt.

Lees meer

Volg ons