19 april 2016

Say yes to the.. kwastjes aan je kleren

If you liked it than you should have put a ring on it. Nou, eigenlijk niet. Tenminste, dat schrijft Paulus. Geen gouden sieraden, maar gouden daden! Wat staat er nog meer in de Bijbel als het om kleding staat?

1. Hipsterknotje eraf. Side cut voor vrouwen? No way!  
1 Korintiërs 11:14-15 - Leert de natuur zelf u niet dat lang haar een man te schande maakt, terwijl het een vrouw tot eer strekt. Het haar van de vrouw is haar gegeven om een hoofdbedekking te dragen. 

2. Voortaan in het zwart en wit?
1 Timoteüs 2:9 - Ook wil ik dat de vrouwen zich waardig, sober en ingetogen kleden. Ze moeten niet opvallen door een opzichtige haardracht, dure kleding, goud of parels, maar door goede daden, zoals gepast is voor vrouwen die zeggen dat ze God vereren. 

3. Die vlecht? Uit! En die sieraden? Af. Wat kaal!
1 Petrus 3:3-4 - Uw schoonheid moet niet gelezen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht.

4. Hoedje op, hoedje af?
1 Korintiërs 11:4-6 - Iedere man die met bedekt hoofd bidt of profeteert, maakt zijn hoofd te schande. Maar een vrouw maakt haar hoofd te schande wanneer ze met onbedekt hoofd bidt of profeteert, want ze is in dat geval precies hetzelfde als een kaalgeschoren vrouw. Een vrouw die haar hoofd niet bedekt, kan zich maar beter laten kaalknippen. Wanneer ze dat een schande vindt, moet ze haar hoofd bedekken.

5. Die klotsende kwastjes, is dat wat?
Deuteronomium 22:11 - U mag geen kleding dragen van tweeërlei weefsel, van wol en linnen samen. Aan de vier hoeken van het kleed dat u draagt moet u kwastjes maken.

6. Leen je net de BEAM-Hoodie van broerlief.. Of de sokken van je vriendin, mag dat dan niet?Deuteronomium 22:5 - Een man mag geen kleren en attributen van een man dragen en een man geen vrouwenkleding dragen. Want de HEER verafschuwt ieder die zulke dingen doet. 

BIECHT! Wij op de redactie houden ons bij laaaange na niet aan deze voorschriften...
Hoe zie jij dit soort voorschriften uit de Bijbel? 

Lees meer

Volg ons