26 april 2016

Ik ga jullie missen, tot ziens, adieu!

‘Graag gedaan, huhu. Tot ziens, huhu.’ Op iedere zin die de eigenaar van mijn buurtsuper uitspreekt, volgt altijd een vreemd soort grinnik. Geen idee waarom, maar het zit blijkbaar in zijn systeem gebakken. Ik kijk naar zijn handen. Trouwring. Blijkbaar vindt zijn vrouw het dus wel charmant. Hoe dan ook: ieder gesprek met hem wordt er wel vrolijker door. En dat had ik vanochtend wel even nodig.

Toen kocht ik namelijk mijn afscheidstraktatie voor het social mediateam van de EO, waar ik vanochtend mee vergaderd heb. Het was mijn laatste ‘social meeting’, zoals dit voor mij een week is van heel veel laatste keren. Gisteren de laatste redactievergadering, donderdag de laatste BEAM-donderdagmiddagborrel en vrijdagavond nog één keer barbecueën met mijn awesome collega’s. Daarna zit mijn tijd bij BEAM erop. Per 1 mei ga ik aan de slag bij een nieuw jongerenplatform, wat zó nieuw is dat het nog niet eens een naam heeft. Handig, als mensen vragen waar je gaat werken…

Waarom gaat hij nu al weg?, reageerde een van jullie op Facebook. Nu was het mijn beurt om te grinniken. Ik heb toch twee jaar en twee maanden bij BEAM gewerkt, maar ergens heeft hij wel gelijk: het voelt – ook voor mij – wel een beetje als ‘nu al’.

Het was sowieso leuk om al die reacties te lezen toen bekend werd dat ik BEAM zou verlaten voor een mooie baan in Amersfoort. Ik heb talloze appjes, tweets en Facebookberichtjes ontvangen. Ook in de chat tijdens BEAM Redactie TV ging het helemaal los (Neeeeeeee!). De meest hilarische reactie was trouwens van Itse, op Instagram. Als hij weggaat gebeurt er net zo iets als een natuurramp, schreef ze. Ik moest lachen. Zó erg is het nu ook weer niet!

Al die reacties zijn strelend voor mijn ego – eerlijk is eerlijk – maar daar gaat het mij eigenlijk niet eens om. Ze geven vooral aan dat BEAM iets goed doet. Dat wij jouw leven weten te raken met de artikelen die we schrijven en filmpjes die we maken. En, nog veel belangrijker: dat jij BEAM jouw kostbare tijd gunt! Dat jij de moeite neemt om ons te lezen en te volgen en stukjesschrijvers zoals ik wil leren kennen. En mij zelfs een berichtje stuurt als ik – superonbeleefd – opeens besluit om weg te gaan…

Zonder jou zijn wij niets. Jullie maken BEAM. Ik ben er trots op ruim twee jaar voor jullie gewerkt te hebben. Het was mij een waar genoegen. Ik ga jullie missen. Dank je wel. Tot ziens. Adieu!

Rimme (25) is er tot en met 30 april – zijn verjaardag notabene – redacteur bij BEAM.

Lees meer

Volg ons