25 april 2016

Doe mee aan het grootste jongerenonderzoek ooit

'Generatie Yolo', 'Generatie alles kan' en 'Generatie digitaal'. Het zijn drie termen die jongeren gebruiken om onze generatie te omschrijven. Heb jij een betere omschrijving? Doe mee aan het grootste jongerenonderzoek van Europa!

Voor 37% van de jongeren is het huwelijk slechts een papiertje, 61% van de jongeren zou blij kunnen zijn zonder telefoon en 43% vindt 20 jaar de beste leeftijd die je maar kunt zijn. Vragen over vrienden, maatschappij, seks, religie, familie, drugs, ouders en over wat muziek, liefde, sport en alcohol voor je betekenen. Ze komen allemaal aan bod in het grootste onderzoek ooit, dat nu wordt gehouden onder jongeren uit heel Europa: Generation What. In Nederland voert BNN-VARA het onderzoek een jaar lang uit, maar ook landen als Engeland, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Luxemburg, Griekenland, Oostenrijk en Italië doen mee.

Het onderzoek is nog in volle gang, maar de eerste resultaten zijn alvast te bekijken op de site van Generation What. BEAM zette alvast wat opvallende antwoorden (van Nederlandse jongeren tussen de 16 en 25 jaar) op een rij:

Kun jij je vinden in deze antwoorden? Of juist niet?
Laat jouw stem horen en doe hier mee aan het onderzoek!

Lees meer

Volg ons