9 april 2016

COLUMN: Van 0 euro naar een bruiloft

"Ja, laten we gaan voor 29 augustus! Is dat haalbaar?" Voordat we het wisten, hadden we van alleen verkering ineens verkering met een trouwdatum. Zonder romantisch aanzoek of iets dergelijks. Maar de datum was er.

Het punt was alleen: 29 augustus was al over vijf maanden. Ik had ongeveer 1.000 euro en vriendlief had min 1.000 euro. Dus samen hadden we precies ... inderdaad: 0 euro. En tsja, daar heb je geen bruiloft voor. En we hadden ons voorgenomen om géén cheapy studentenbruiloft te vieren (niks mis mee trouwens, maar niet voor ons).

We smeedden onze plannetjes en gingen er samen voor bidden. We vertrouwden erop dat God erbij was, dat we zijn zegen hadden en dat hij ons wijsheid zou geven over waar wel en geen geld aan te besteden, welke keuzes we moesten maken, enzovoorts. Hoe het goed zou komen met het geld? Geen idee. Maar we zouden wel zien, we hadden het bij God gelaten.

Nog geen 24 uur later belde mijn moeder. Even voor de duidelijkheid: we hadden nog NIEMAND verteld van onze bruiloft to be. M’n ouders hadden een jaar goed geboerd en hadden besloten hun kinderen daarin te delen, superlief. Om welk bedrag het ging? Ik moest maar even gaan zitten.

Ik kon mijn oren niet geloven! Nog voordat ze wisten dat we überhaupt trouwplannen hadden, hadden wij ineens EEN HALVE BRUILOFT bij elkaar (zonder overdrijven). Ik kon wel janken. Sterker nog, volgens mij deed ik dat ook. Mijn ouders hadden nog nooit zoiets gedaan en ze moesten eens weten hoe goed dit uitkwam. Maar vooral was ik onder de indruk van God. Nog geen 24 uur nadat we zijn zegen over onze plannen hadden gevraagd, had hij ons een dikke bevestiging gegeven van dat het wel goed zou komen.

Die andere helft kregen we ook op de meest bijzondere manieren bij elkaar. Geld van jaren terug dat we nog tegoed hadden. Een spontane gift van mensen die we eigenlijk helemaal niet zo goed kenden, leuke kortingen, boven verwachting veel geld gekregen op de bruiloft, enzovoorts.

Het leukste was dat het vrijwel altijd uit onverwachte hoek kwam. In aanloop naar de bruiloft overleed een van onze oma’s. Stiekem dacht ik: misschien komt daar een klein erfenisje vandaan? We hebben geen cent gekregen uit die hoek, uit andere hoeken des te meer. We konden zelfs nog luxe op huwelijksreis! We hebben niets hoeven laten. Wow, wow, wow...

Iedere keer als ik nu voor een (financiële) uitdaging sta, herinner ik mezelf aan dit moment. Want man, dit heeft wel indruk gemaakt. Hier heb ik ontdekt hoe concreet God voor je kan zorgen. Mijn geloof, vertrouwen of gevoel? Dat wiebelt nog wel eens. Maar God niet. Hij is dezelfde. Vandaag ook nog. Voor mij, maar ook voor jou.

Dit is mijn verhaal. Misschien heb jij wel andere avonturen beleeft met God zijn voorziening. Ik ben benieuwd. Laat je verhaal hieronder achter!

Lees meer

Volg ons