9 april 2016

BIJZONDER: geadopteerde weesjongens blijven beste vrienden

Het is een bijzonder verhaal, dat van de vriendschap tussen de Amerikaanse Kelvin en Alfonso. Een vriendschap die zich van grenzen, tijd of tegenslag niets aantrekt.

Kelvin en Afonso, beide achttien jaar, doen alles samen. Ze gaan naar dezelfde school, spelen in hetzelfde voetbalteam, gaan op dubbeldames met meisjes en zijn van plan volgend jaar samen te gaan studeren en huisgenoten te worden. Toch is het een wonder dat ze zo close zijn.

Beide jongens zijn geboren in het Afrikaanse Mozambique, waar ze zonder ouders opgroeiden. Kelvins ouders en Afonso's moeder stierven aan de gevolgen van aids, toen de jongetjes nog maar een paar jaar oud waren. De families van de twee weesjongens waren bevriend en dus trokken de jongetjes veel met elkaar op na de dood van hun ouders. Ze werden heel hecht en hadden veel aan elkaar. 

Verrassing!
In 2008, op hun tiende, werden ze beide toevallig geadopteerd door twee verschillende families uit Arizona, Amerika. De families wonen slechts een paar kilometer bij elkaar vandaan. Zo konden de twee jongetjes hun hechte vriendschap toch voorzetten. "Waar Kelvin is, is Alfonso altijd in de buurt en andersom ook”, vertelt Kelvin’s moeder. "Hun hechte vriendschap is zo logisch gezien hun situatie en maakt dat ze meer broers dan vrienden zijn.” Afonso: ''In mijn vroegste herinneringen hoort Kelvin al thuis.''

De jongens hebben veel aan elkaar gehad toen ze als wees in Mozambique woonden en zijn blij nog steeds bevriend te zijn. ""Het is alsof er een hoger plan was voor onze vriendschap”, vertelt Alfonso. ""Ik had Kelvin hard nodig in Mozambique, we steunden echt op elkaar. Ik kan het niet uitleggen, maar het is eigenlijk logisch dat hij hier ook weer bij me zou zijn.”

Bron: MetroHuffington Post

Lees meer

Volg ons