26 april 2016

Battle of the Kings

Koning. Aan wie denk je? Koning Willem-Alexander? Of… aan die andere grote koning: God! Tijd voor een wedstrijd tussen de koningen, want er is altijd baas boven baas. Let the battle begin. BEAM beslist.

Ronde 1 – Who’s the king of… de paleizen?
Paleis op de Dam, paleis Noordeinde, paleis Huis ten Bosch.. en dan heb je nog Villa Eikenhorst, Het Loo, Soestdijk. Koning Willem-Alexander hoeft niet vaak een bed & breakfast te bellen om te logeren. Daarbij kan hij terecht in Griekenland en Argentinië om vakantie te vieren. God is is in kerken, in huizen, op straat: hij is overal te vinden. Hij heeft geen vakantiehuis op Madagaskar nodig. 
Winnaar: God. 

Ronde 2 – Who’s the king of… feestdagvoedsel?
Heb je ze al in huis voor morgen? De tompouces en/of de oranjesoezen? Lekker hoor. Alleen, dan hebben we Kerst en Pasen nog niet gehad. Gourmetten, paaseitjes, kerststol.. Het gaat niet om het eten natuurlijk, maar zelfs als je het echte geloofsvoedsel van brood en wijn ernaast zet, gaat deze ronde naar God. Die symbolische waarde, daar kan geen oranjekoek tegen op.
Winnaar: God.

Ronde 3 – Who’s the king of… de portemonnee?
Pak je rijksbegroting uit je economieboek en daar zie je het staan: de begrootte uitgaven van koning Willem-Alexander, koningin Máxim en prinses Beatrix zijn dit jaar 40,6 miljoen euro. Dat zijn heel wat maanden Netflix. De uitgaven van God? Liefde, hoop, de vruchten van de Geest, eigenlijk onbetaalbaar, maar het is gratis voor ons. Alles wat God nodig heeft, is geloof. 
Winnaar: God.

Ronde 4 – Who’s the king in… spelletjes?
Koning Willem-Alexander heeft al veel ervaring met spelletjes en hij heeft een sporthart. (Niet letterlijk, hopelijk.) Hij schaatste zelfs een elfstedentocht! Schaatsen is heel cool. Het is een soort wandelen over water. Maar, laten we eerlijk zijn, dat tilde Jezus tot een hoger niveau. Hij liep op water dat niet eens bevroren was. Bam.
Winnaar: God.

Ronde 5 – Who’s king of … the World?
Nee, niet Leonardo di Caprio (Titanic, je kent de scene vast). Ook het koninkrijk van koning Willem-Alexander, het Koninkrijk der Nederlanden van 42.201 vierkante kilometer, is niets vergeleken met de hele aarde die God als rijk heeft. Oh ja, en dan heeft hij ook nog het Koninkrijk der hemelen erbij. Wat een koning. 
Winnaar: God.

En de winnaar is... God! Moet je nog vragen waarom? Leve dé Koning!

 

 

Foto Koning Willem-Alexander: Frank van Beek.

Lees meer

Volg ons