4 maart 2016

WOW: 564 slaven bevrijd uit een steenfabriek!

Van dit nieuws worden wij blij: 564 kinderen, vrouwen en mannen werden deze week bevrijd uit een steenfabriek in India, waar zij als slaaf werden mishandeld en uitgebuit.

Het was de grootste reddingsactie ooit door International Justice Mission, de organisatie waar BEAM zich vorig jaar hard voor maakte en samen met jou geld voor inzamelde (o.a. op de EO-Jongerendag en met BEAM fietst). Een slaaf die was ontsnapt sloeg alarm en vertelde over het misbruik in de steenfabriek in Chennai, waardoor de reddingsactie kon worden opgezet.

Bij de steenfabriek leefden families in kleine hutjes of tentjes. Ze moesten elke dag om 3 uur beginnen, werkten de hele dag in de brandende zon, werden mishandeld, verdienden nog geen zes dollar per week en moesten het soms dagen zonder eten doen. Voor kinderen en zwangere vrouwen werd geen uitzondering gemaakt.  

Eerder werden uit diezelfde fabriek in India al 500 slaven bevrijd, maar toen kon de eigenaar niet worden gearresteerd. Nu gelukkig wel.  De komende tijd worden de bevrijde slaven geholpen om een nieuw, vrij leven op te bouwen.

Van dit nieuws worden we blij! Tegelijkertijd laat het ook zien hoeveel onrecht er nog in de wereld is. Dus IJM: keep up the good work!

Bron/afbeelding: IJMNL.org

Lees meer

Volg ons