19 maart 2016

"Mijn beste vriend is zichzelf niet meer"

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'De bloemetjes & de BEAMpjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Deze week: Roy uit Bergen op Zoom, die zijn vriend haast niet meer ziet nadat die vriend een vriendinnetje kreeg.

Praten of verwateren?
Roy: "Sinds mijn beste vriend, die ik sinds de brugklas al ken, een vriendin heeft, is onze vriendschap geen snars meer aan. Hij is zichzelf niet meer! Als we in het weekend uit willen gaan of gewoon een biertje in de kroeg willen drinken, maakt hij zich er altijd met een smoes vanaf. Volgens mij verbiedt zijn vriendin hem om zonder haar ergens heen te gaan. Hoe maak ik dit bespreekbaar, of moet ik onze vriendschap simpelweg laten verwateren?" 

Dit waren jullie antwoorden:

Martine
"Val met de deur in huis. Zorg er wel voor dat je emoties het gesprek niet overnemen door een driftbui bijvoorbeeld, want dan kan er al gauw bonje ontstaan. Hij is je vriend sinds de brugklas, toch? Ik denk dat hij je serieus zal nemen. Misschien mist hij jullie vriendschap ook wel.. Vraag gewoon even hoe het zit. Misschien heeft hij het zelf niet door en heeft hij iemand nodig die hem even wakker schudt. In ieder geval, succes."

Julia
"Ik denk: laat het verwateren. Soms groei je als vrienden uit elkaar."

Sybren
"Vraag gewoon of die vriendin mee bier gaat drinken!"

Nathalie
"Ik zou zeggen: bespreek het met hem en vertel hoe jij je voelt. Hou het bij jezelf, want dan is het nooit verkeerd. En, als hij een echte vriend is dan luistert hij en probeert hij er iets aan te doen."

Marije
"Wat vervelend dat je vriendschap met je beste vriend is zoals hij nu is. Ik zou het hier zeker met hem over hebben. Ik denk dat mensen kunnen veranderen, zeker als ze verkering hebben. Maar soms kan je jezelf ook verliezen in een relatie. Misschien heeft je vriend dit helemaal niet door, of juist wel maar weet hij ook niet goed hoe hij dit aan moet pakken." 

"Ik zou er zeker met hem over praten. En dan niet via WhatsApp of iets anders, maar gewoon afspreken. Zo voorkom je misverstanden, kan hij er niet omheen en zie je ook hoe hij hierin staat. Het is heel goed als je van jouw kant aangeeft dat je hier veel moeite mee hebt. Wat ik niet hoop maar wat wel kan, is dat jullie vriendschap verwatert. Je hebt in ieder geval je best gedaan."

Kimberly
"Laat het sowieso niet verwateren. Vriendschap is op deze leeftijd veel belangrijker dan liefde. Bespreek het gewoon, je hebt op dit moment toch niks te verliezen. Als het verkeerd uitpakt, zeg dan wat je dwars zit. Als hij een echte vriend is, kan hij hier wel over praten."

Maico
"Zeg gewoon tegen hem: Waarom ga je nooit meer mee in het weekend stappen? Vraag of hij een avond met jou meegaat en de andere avond met zijn vriendin uitgaat."

Zit jij zelf met een dilemma of heb je een vraag? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week 50 tips in zijn mailbox heeft!

Lees meer

Volg ons