15 maart 2016

Meisje (16) wordt ‘dikke walvis’ genoemd, maar heeft geweldige comeback

De 16-jarige Dannie McMillan was onlangs slachtoffer van cyberpesten, maar liet zich niet uit het veld slaan. Sterker nog: ze sloeg terug. Niet letterlijk gelukkig, maar op een geweldige, inspirerende manier.

Terwijl Dannie – Dee voor vriendinnen – op school aan het werk was, liet een klasgenootje haar een screenshot zien van een tweet. In die tweet werd ze een “dikke walvis” genoemd. Bovendien had de anonieme tweeter een foto van Dannie bijgevoegd, waarbij haar gezicht was vervangen door een walvis. Dannie: “Ik moest huilen en schaamde mij kapot.”

Toch besloot ze niet bij de pakken neer te zitten. Ze zocht contact met plus size model Laura Lee om haar verhaal te delen. “Op een gegeven moment maakte ik tegen haar de grap: ‘Ik ga gewoon met een t-shirt van een walvis rondlopen om te laten zien dat ik boven mijn pesters sta.’ Laura zei toen: ‘Dat is geen grap, dat gaan we gewoon doen!’”

Samen hebben Laura en Dannie nu een website gemaakt waarop je de t-shirts kan bestellen. Op de shirts staat de tekst: Dee the fat whale saves the whales. Want de shirts zijn niet alleen een goede grap, de opbrengst gaat ook nog eens naar het goede doel, Save the Whales!

Een geniale comeback. Dannie heeft as we speak al 2340 dollar opgehaald. Ook zo’n shirt aanschaffen? Dat kan hier!

Bron: KCEN TV

Lees meer

Volg ons