16 maart 2016

'Jezus is mijn trouwste liker'

Je telefoon lijkt aan je hand vastgeplakt. Continue check je of er nieuwe likes, shares, reacties of berichtjes binnen zijn. Dat was voor Caroline (16) heel herkenbaar, maar toen ze voor Jezus koos, kwam ze erachter hoe leeg al die likes eigenlijk zijn. Nu heeft ze genoeg aan één liker: Jezus.

“Ik merk dat social media heel veel invloed kan hebben op wie je denkt dat je bent. Een paar jaar geleden vond ik het verschrikkelijk om te zien dat ik van al mijn vrienden de minste likes had op Facebook of Instagram. Ik wilde niet onder doen voor de rest, maar kreeg wel het gevoel dat ik minder waard was. Het hield mij bezig en vaak brak ik er mijn hoofd over waarom zij zoveel populairder leken dan ik. Toen ik van kerk veranderde en mijn leven aan Jezus gaf, ging ik mijzelf door Jezus’ ogen bekijken en veranderde mijn kijk op likes en reacties totaal.

Spiegel
Ineens zag ik dat ik waardevol, mooi en geliefd ben. De onrust over online presteren verdween en er kwam rust in Jezus voor in de plaats. Ik kreeg door dat het leven met Jezus zoveel beter was dan het leven zonder hem. Steeds als ik nu in de spiegel kijk, ben ik trots op wie ik ben omdat ik weet wie ik ben in Jezus. Hij is trots op mij en Hij wil niet dat ik afhankelijk ben van likes, reacties of whats appjes.

Via social media krijg je genoeg negatieve reacties naar je hoofd. Als ik nu zo’n reactie krijg, pak ik mijn Bijbel erbij. In 1 Petrus 4:11 staat: ‘Voert u het woord, laat dan Gods woorden doorklinken in wat u zegt.’ Ik probeer meer op de positieve reacties te letten en geloof dat God door middel van deze reacties tot mij spreekt. Ik geloof ook dat als iedereen zich houdt aan het gebod ‘Je naaste liefhebben als jezelf’, de online wereld er een stuk positiever uit zou zien. Het zou toch cool zijn als we elkaar opbouwen in plaats van afbreken?

Waardevol
Vroeger dacht ik: hoe meer likes hoe beter en checkte ik om de paar minuten hoeveel er bijkwamen. Nu deel ik foto’s die ik zelf leuk vindt en maakt het mij niet uit hoe vaak ze geliket worden.

Ik geloof dat iedereen mooi is zoals hij of zij is. Er is niemand op de wereld die het recht heeft om tegen jou te zeggen dat je niet goed of mooi genoeg bent. God heeft ons namelijk gemaakt zoals Hij wilde en daarom zijn we waardevol. Jezus is mijn allerbeste maatje en ik ben zo dankbaar voor wat Hij allemaal deed voor mij. Hij heeft mij laten zien dat ik waardevol ben voor Hem.

Of ik nu geen likes krijg of juist heel veel, het maakt niet meer uit. Want Jezus liket mij altijd!”

Lees meer

Volg ons