7 maart 2016

Dakloze blijkt reddende engel

Nicole (21) trok nog een laatste sprintje, maar het mocht niet baten: ze miste haar laatste trein. Helaas was ook het station al gesloten, dus moest ze zichzelf buiten in de kou zien te vermaken. Gelukkig kreeg ze hulp uit onverwachte hoek.

Mark, die dakloos is, zag dat Nicole zich geen raad wist en wilde ervoor zorgen dat ze zich veilig zou blijven totdat het station de volgende morgen weer open zou gaan. Omdat Nicole dit totaal niet had verwacht, poste ze haar verhaal op Facebook. "Ik hoop dat dit verhaal ervoor zorgt dat mensen verder kijken dan het uiterlijk als ze een dakloze zien."

Mark bracht Nicole naar een café dat de hele nacht open was en zorgde dat ze een kop koffie kreeg om op te warmen. Nicole schrijft: "Mark vertelde dat hij zijn slaapzak ergens op moest halen, maar dat hij terug zou komen zodat hij 's morgens om vijf uur samen met mij naar het station zou lopen." In eerste instantie geloofde ze het niet, maar even later stond Mark weer naast haar in het café om haar veilig terug naar het station te brengen.

Nicole was zo onder de indruk van Marks behulpzaamheid, dat ze wilde weten waarom hij haar hielp. Zijn antwoord: "Het is de taak van een vader om de dochter van een ander veilig thuis te brengen."

Bron: Metro

Lees meer

Volg ons