23 maart 2016

BEAM AWARDS: “Ik geloof nog niet, maar door Tirza weet ik wat het inhoudt”

Nog een weekje en dan sluiten de nominaties voor de BEAM-Awards! Wij stellen alvast een paar genomineerden aan je voor en een van die genomineerden is Tirza. Haar beste vriendin Emma gaf haar op, omdat Tirza zo goed over haar geloof kan vertellen. Emma: “Ze is heel open en beantwoordt al mijn vragen.”

De nomineerder

Emma, vertel! Wie ben jij?
"Ik ben Emma, veertien jaar en ik woon in Serooskerke, bij Middelburg. Ik zit in de tweede en doe havo/vwo. Verder vind ik het leuk om te dansen, te turnen en tot vorige week zat ik op saxofoonles. Dat doe ik bijna allemaal samen met Tirza."

Hoe ken je Tirza?
"Tirza is mijn beste vriendin. In groep vier kwam ze bij mij in de klas en sindsdien zijn we vriendinnen. Ze is lief, aardig en het is altijd gezellig als ze er is. Ze maakt de sfeer graag leuk en is goed in iemand op te vrolijken."

Waarom verdient Tirza de BEAM-Award?
"Tirza is christelijk en heeft God voor mij dichterbij gebracht. Ze vertelt mij veel over het geloof en beantwoordt al mijn vragen. Ze is heel open en ik vind het fijn om meer over het geloof te weten."

Je gelooft zelf niet?   
"Nee, ik ga met Kerst en Pasen wel naar de kerk met m’n ouders, maar verder niet. Dat is een beetje zo gegroeid. Ik geloof nog niet, want ik vind dat moeilijk. Door met Tirza te praten over het geloof weet ik wel beter wat het geloof inhoudt. Ze neemt me ook mee naar christelijke evenementen, zoals het tienerkamp waar we samen zijn heen geweest."

Een christelijk kamp, dat lijkt me best raar als je niet gelooft. Waarom leek het je leuk om mee te gaan?
"Tirza vond het helemaal geweldig en ik wilde wel eens weten hoe dat is! Ik vind het ook geweldig en ben al twee keer mee geweest. De sfeer is goed, iedereen is aardig en als ik iets vroeg was dat helemaal niet gek. Ik heb er veel van geleerd. Ik zie wel verschil tussen christenen en niet-christenen en ik vind het bijzonder om dat te ervaren."

De genomineerde

Tirza, hoe vind je het om genomineerd te zijn?
"Leuk! Ik schrok wel, haha. Het is typisch iets voor Emma, zij regelt graag verassingen. Ik vind het heel lief van haar." 

Zou je iets meer over jezelf kunnen vertellen?
"Ik ben Tirza, dertien jaar en ik zit in de tweede. Ik zit bij Emma in de klas en doe ook havo/vwo. Mijn hobby’s zijn turnen, saxofoon spelen en leuke dingen doen met vrienden."

Jullie zijn al sinds groep vier vriendinnen, dat is best wel lang!
"Ja, mijn ouders zijn gescheiden en ik verhuisde met mijn moeder mee naar Serooskerke in Zeeland. Zo kwam ik bij Emma in de klas en het klikte meteen. We hebben ook nog eens dezelfde interesses. Als er iets is wat ik bijvoorbeeld heel leuk vind, kijkt Emma of ze het ook leuk vindt en anders respecteert ze het gewoon."

Is ze op die manier ook met jou meegegaan op zomerkamp?
"Ik ga al vanaf mijn zevende naar dat kamp toe en elk jaar vertelde ik er over. Twee jaar terug is Emma voor het eerst meegegaan, want het leek haar ook heel tof. Tijdens het kamp, het Goed Nieuws Bijbel Kamp, doen we spelletjes, eten we samen en hebben we Bijbelstudie. We praten soms heel diep over het geloof en we stellen veel vragen. Iedereen wordt gewaardeerd en ik denk dat Emma dat gemerkt heeft. Ze vertelt dat ze er veel van geleerd heeft en dat ze meer weet wat het geloof nu inhoudt."

Emma vindt het zo bijzonder dat jij zo over je geloof kan praten. Hoe zie jij dat?
"Ik schaam me er niet voor en vertel er graag over. Ik ben ook opgegroeid in een gezin waar we er goed over kunnen praten en we gaan vaak naar de kerk. Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik er over vertel. Het is een belangrijk deel van mijn leven." 

Ken jij een jongere in je omgeving dit op een grote of kleine manier de wereld een stukje mooier maakt? Of heb jij de allerleukste jeugdleider? En wie vind je de meest liefdevolle Bekende Nederlander? Geef hem of haar dan hier op voor de BEAM-Awards en wie weet staat hij of zij dit jaar op het EO-Jongerendagpodium om zijn of haar prijs in ontvangst te nemen!  

JE KUNT NOG EEN WEEK NOMINEREN, DUS DOE HET NU!

Tekst: Janita Kers

Volg ons