28 maart 2016

9x waarom je de EOJD-artiesten moet zien

Dat je 4 juni 2016 naar de EO-Jongerendag moet gaan was natuurlijk al lang duidelijk, maar waaróm precies is over twee minuten en tien seconden nog duidelijker (als je leest als de gemiddelde Nederlander).

1. Het oog wil ook wat (deel 1)

Call the police and the firemen, too hot, nee, niet Bruno Mars steelt de show op 4 juni, maar de mannen van For King & Country. Naast de gouden keeltjes, mogen de looks er ook zeker zijn! Heb je meer oog voor het andere geslacht of vind je het ég nie kunnen dat EO het uiterlijk benoemt, check dan reden 6.

2. Handen in de luuuuft

LZ7 houdt van ons land! (Houd je ook van ons land? Check reden 7) Misschien heeft frontman Lindz zijn papiertje niet meer nodig, want hij oefent al jaren zijn Nederlands. De ‘f’ in ‘luft’ maakt langzaam plaats voor een ‘ch’. Hoe dan ook: die handen gaan sowieso omhoog bij LZ7, maar met welke uitspraak is nog even een verrassing. 

3. Alle eer aan God

De ene bezoeker gaat front row helemaal los en de andere analyseert kritisch in een hoekje het grote worshipfenomeen dat jaarlijks -in welke vorm dan ook- op het podium te zien is. Met Planetshakers op de planken hoef je als kritische analist niet bang te zijn dat er wordt gegild om de persoon, want deze kerkband wisselt weleens van leden en is te groot voor persoonlijke idolen. 

5. Herinneringen voor de early 90’s kids

Knipte jij haar vroeger ook uit de Zeggus of Ronduit? Rebecca St. James stond in 1998, 2000 en 2006 op de bühne van de jongerendag. Leuk detail: ze is de grote zus van Joel en Luke (For King & Country). Dus mochten de broers plotseling extreem zenuwachtig worden, heeft Rebecca vast nog wel wat tips. 

4. Nieuwe muziek

LZ7 gaat ons wat nieuws laten horen: check. Trinity heeft een nieuwe plaat uit: check. Planetshakers schrijft continu nieuwe nummers: check. For King & Country kan popsongs coveren als de beste: check en bewijs.

6. Het oog wil ook wat (deel 2)

For King & Country zingt niet alleen, de band zet ook een enorme show neer. Het is groot, maar toch intiem. Theatraal is het juiste woord. Deze jongens vertellen met muziek hun verhaal (foto hierboven liegt niet).

7. Eigen volk eerst

Deze zin is dit jaar zo vaak geroepen in Nederland, dat we het op 4 juni niet kunnen maken om alleen maar artiesten van buitenaf te halen. Hoewel de mannen van Trinity regelmatig de grens oversteken en ongetwijfeld heel veel stempels in hun paspoort hebben, stroomt er toch echt Nederlands bloed door hun aderen. 

9. Gratis fysiotherapie

Heb jij weer. Net dit jaar besloten om de fysio uit je verzekeringspakket te gooien om wat meer over te houden voor de donderdagavond, zitten die schouders en heupen vast. Ha! Mazzel. “Fiesta….Pueblo…Cappucino…hey!” Met Trinity dans je alles los.

Tekst: Martine van der Spek

8. Met hart en ziel

Bijna elke artiest heeft hart voor muziek. Hart voor het overbrengen van teksten. En toch lichten we in deze argumentenlijst er twee uit. LZ7 bewees tijdens de scholentour opnieuw hoe hard hun hart (dt-grap, leuk) klopt voor jonge mensen. Hoe graag ze Jezus' liefde uitdelen. Die passie deelt Planetshakers. Zij hebben van de drive om jongeren te inspireren zelfs hun slogan gemaakt: empowering generations to win generations. In dat hele grote volle stadion wordt je gezien. Beloofd. 

Wait For Me

ALL ABOUT YOU | Official Planetshakers Video

Trinity - Extranjero (Live)

Lees meer

Volg ons