10 februari 2016

SPIJT: Edese backpacker (21) verbraste al zijn geld aan parties op Thaise stranden

Hij is ‘the talk of the town’, de 21-jarige Sander uit Ede. Een paar maanden geleden vertrok hij vol bravoure naar Zuidoost Azië, om daar als backpacker na zijn afstuderen nog een keer te genieten van het vrije leven. Vorige week kwam hij echter met zijn staart tussen de benen weer thuis, volledig platzak en berooid. Het wilde Thaise leven deed hem de das om.

Op zijn school, de CHE, wordt er stiekem vooral om hem gegniffeld. “Sander is een jongen met veel kapsones,” vertelt medestudente Britt (20). “Hij schepte vaak op over hoe rijk hij was. Hij had ook veel geld hoor, maar dat was allemaal van zijn rijke papa. Volgens mij heeft hij zelf nog nooit een dag in zijn leven gewerkt.” Haar vriendin Ymke vult aan: “Ik heb hem wel 100 keer horen vertellen over hoe hij helemaal los zou gaan in Thailand op de kosten van zijn pa. Dat hij geen enkel besef van de waarde van dat geld had, blijkt nu wel. Ik hoorde dat hij zijn hele spaargeld én erfenis er doorheen geknald heeft met het organiseren van Full Moon Parties… Sukkel.”

Penthouse in de verkoop
Voor zijn vertrek woonde Sander, op de foto hierboven in Bangkok, in een penthouse aan de Edese Stationsweg. Die lasten kan hij nu niet meer betalen. Vanwege zijn persoonlijke faillissement is hij nu gedwongen om weer bij zijn ouders in te trekken. Britt: “Dat is voor iedere student een nederlaag. Hopelijk zet dit hem weer met beide benen op de grond. Maar ik hoop vooral dat zijn vader woedend op hem is. Als ik mij zo respectloos zou gedragen tegenover mijn pa… Nou, laat ik het zo zeggen: daar denk ik liever niet over na!”

‘Ik maak er een fissa van'
Wanneer uw verslaggever een uur later de woorden van Britt aan Frits (48), de vader van Sander voorlegt, schiet hij in de lach. “Ik snap haar punt en ergens heeft ze ook wel gelijk. Eigenlijk zou ik erg boos op mijn zoon moeten zijn. Hij is egoïstisch en onverantwoordelijk geweest. Maar toen ik hem opving op Schiphol en hem als een bang vogeltje, in een vies t-shirt, de terminal zag inlopen, kreeg ik vooral medelijden met hem. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om boos op hem te zijn. Hij heeft ‘sorry’ gezegd en dat is voor mij genoeg.”

Frits gaat nog een stap verder en organiseert zelfs een Welkom Terug-party voor zijn rebelse zoon. “Uiteraard! mijn kind is weer thuis, dat is als ouder altijd reden voor een feestje. Wat de omstandigheden ook zijn. Bovendien: was het niet de grote filosoof Yes-R die ooit zei: ‘Pak je kans, doe een dans en maak er een fissa van?’”

BEAM ‘vertaalt’ in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor?

 

Lees meer

Volg ons