3 februari 2016

Prettig gestoord: Zwolse studenten maken selfie op alle 404 treinstations

Een beetje treingek zijn ze wel, de Zwolse studenten Yari de Graaf (19) en Daniel de Ruig (ook 19). Een beetje heel erg treingek zelfs. Yari en Daniel zijn zó aan treinen verslingerd, dat ze het afgelopen jaar aan een ambitieus project begonnen: een selfie maken op alle treinstations in Nederland. 404 stuks, om precies te zijn. Crazyhouse!

Vorige week zetten ze een compilatie van al deze selfies op YouTube. “We zijn wel eens vreemd aangekeken", zegt Daniël tegen het Algemeen Dagblad. ,,Is ook best gek natuurlijk, twee jongens die bij elk station uit de trein springen, naar zo'n bord sprinten, een selfie maken en dan weer als een haas de trein in duiken."

Soms hadden ze geluk. Dan vond een machinist hun actie zo leuk, dat ze precies bij een stationsbord stopten, ook al stond dat aan het einde van het perron. ,,Reizigers boos, maar wij blij", vertelt Daniel lachend.

Toen was er sneeuw, en toen niet meer
Honderden stations langsgaan, van Susteren tot Usquert en van Krabbendijke tot Vleuten… Je zou bijna denken dat de jongens geen flauw idee hebben hoe hun school er van binnen uitziet! Daniel: “Haha, nee hoor, ik stop voldoende tijd in mijn studie! Maar elk vrij uurtje of vrije dag zit ik graag in de trein. Veelal samen met Yari, die net zo'n 'afwijking' als ik heeft. Het reizen op zich is al geweldig, maar vooral ook wat je ziet en meemaakt. Laatst met dat winterweer lag er bij Meppel een prachtig winterlandschap met vijf centimeter sneeuw. Een station later was er geen vlokje sneeuw meer te zien. Dat soort dingen vind ik geweldig. Ik heb wel een rijbewijs, maar een automobilist zal ik nooit worden."  

Verzamel ze allemaal
Het idee van de 404 selfies kwam van Yari, ergens tijdens een ritje door Noord-Holland. ,,We zijn er gewoon mee begonnen en toen was er geen weg terug meer. We hebber er iets meer dan een jaar over gedaan, we begonnen in december 2014 en eindigden net voor de laatste jaarwisseling. We moesten nog even terug naar vijf stations die van naam waren veranderd, maar toen hadden we ze allemaal!"  

Bron: AD 

Lees meer

Volg ons