4 februari 2016

Nice! Amerikaanse Netflix gaat preken uitzenden

Na een ‘binge-watching’ sessie van Downton Abbey of House of Cards toch nog even een preek van Steven Furtick (foto) meepakken? Het kan sinds kort op Netflix.

De Amerikaanse afdeling van het enorm populaire streamingbedrijf heeft preken van bekende predikanten als Furtick, Joyce Meyer, Andy Stanley en Ed Young opgenomen in hun aanbod. Dit gebeurde op initiatief van Young, die in Netflix een ideaal middel ziet om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het Evangelie. De pastor: “Jezus heeft gezegd dat we vissers van mensen moeten zijn. Als ik veel vis wil vangen, moet ik veel hengels uitgooien... Daarom ben ik erg blij met Netflix.”

Preken, maar geen collectes
Young vertelt verder dat Netflix positief reageerde op zijn idee. Wel stelde Netflix een aantal voorwaarden. Zo mochten er in de preken geen producten worden aanbevolen en mocht er niet worden gevraagd om donaties. Het moest Netflix echt om de inhoud gaan, iets waar niemand het toch eigenlijk oneens mee kan zijn.

Pastor Young gelooft dat het christendom op Netflix thuishoort. “Als Jezus hier nu, anno 2016, op aarde was geweest, weet ik zeker dat hij op Netflix te zien zou zijn. Jezus was de meest creatieve, meest geniale, spreker in onze geschiedenis.”

Of de Nederlandse versie van Netflix de preken van de heren (en de dame) ook gaan uitzenden, is helaas nog niet bekend. We houden je natuurlijk op de hoogte!

Bron: Relevant, RNS

Lees meer

Volg ons