1 februari 2016

Mutemath: een monument voor de liefde

Ze waren 59 jaar en 11 maanden getrouwd toen Lala’s grote liefde Louise overleed. Lala besloot van hun huis een Louise-museum te maken: om hun liefde te vieren en haar nooit meer te vergeten. Mutemath -de band die 1 februari in Amsterdam speelt – zette dit liefdesverhaal om in een muziekvideo.

“Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Charles Lala Evans in de Amerikaanse talkshow Ellen. Zijn ogen stralen wanneer hij praat over zijn vrouw Louise. Of Ms. Lou, zoals hij haar altijd noemde. Het stel was bijna zestig jaar getrouwd, maar een maand voor de feestelijke datum overleed Lala’s soulmate.

De rockband Mutemath is niet alleen onder de indruk van de liefde tussen deze man en vrouw, maar ook van de manier waarop Lala zijn vrouw eert na haar overlijden. Hij bouwde hun huis om tot een museum vol foto’s van hem en haar. De tuin staat vol parasols en paraplu’s, die de lach van zijn vrouw symboliseren. Lala noemt zijn onderkomen Louise & Lala land.

De heren van Mutemath zochten Lala op voor een video bij hun single ‘Monument’, dat gaat over het maken van een monument voor de liefde. Mutemaths frontman Paul Meany vertelt: “Het is zo’n inspirerend verhaal. Ik voel me erg vereerd om Lala’s verhaal en gedachten vast te leggen in beeld en muziek.”

Lala loopt dagelijks een rondje door de tuin en het huis. De kracht om door te gaan vindt hij in de woorden die ze met haar laatste adem uitsprak: ‘Ik hou van je.’ 

Mutemath speelt vanavond op 1 februari in de uitverkochte Melkweg in Amsterdam. 

Het verhaal van Lala en Louise

MUTEMATH - Monument (LaLa and Louise)

Mutemath - 'Monument'

MUTEMATH - Monument (Official Music Video)

Lees meer

Volg ons