3 februari 2016

Ik mis je: 'Voor Rolf reserveerde ik de beste plek in mijn agenda'

Voor veel jongeren is het hun grootste angst: een dierbare verliezen. David (23) begroef vorig jaar zijn goede vriend Rolf en mist hem nog steeds.

“Ik zat achter mijn bureau toen Rolf belde. ‘Ze kunnen niets meer voor mij doen,’ zei hij. Maar ook gelijk: ‘Ik moet mijn hulp bij God zoeken.’ Dat is typisch Rolf. Welk nieuws hij ook kreeg, hij probeerde van elke dag te genieten en God te danken. Ik mis Rolf nog steeds, het was zo’n vriend voor wie je de beste plek in je agenda reserveert. Ik heb altijd geloofd dat God Rolf kon genezen, ook toen de kanker door zijn hele lichaam zat. Maar ik dacht ook: waarom heeft U het zo ver laten komen? Toch heeft het mij in mijn relatie met God nieuwe eyeopeners opgeleverd. Dat is het moeilijke van het verhaal, want als Rolf niet ziek was geworden, was ik dan de persoon geweest die ik nu ben? Zeker niet. Na Rolfs dood mocht ik van zijn ouders in zijn kledingkast op zoek naar mooie items. De trui die ik op de foto aanheb, is van Rolf geweest. Het voelt bijzonder om zijn kleding een tweede leven te geven. Namens Rolf wil ik zeggen: ‘Wat er ook gebeurt, vertrouw op God en geniet van je leven.’ Zelf zei hij: ‘Er is niets mooiers dan wijn drinken in de hemel.’ Daar denk ik aan als ik hem heel erg mis.”

David (23) heeft zijn studie Management, Economie en Recht afgerond en daarna een jaar vrijwilligerswerk in Israël gedaan. In dat jaar overleed zijn goede vriend Rolf aan kanker. 

Beeld: Goed Folk

Dit artikel verscheen eerder in BEAM Magazine. Wil je een proefexemplaar ontvangen? Vraag er dan HIER een aan.

Lees meer

Volg ons