19 februari 2016

Hipster verliest knotje na jaloerse actie van vriendin

Simon (22) is eigenaar van een kleinschalig reclamebureau en elk weekend te vinden in de hipste koffietentjes van Amsterdam. Zijn uiterlijk is zijn handelsmerk: een perfect matchende outfit, vintage racefiets en natuurlijk zijn hipsterknotje. Maar juist dat kenmerkende knotje is hij sinds gisteren kwijt. In zijn slaap knipte zijn vriendin het knotje af. “Ik houd gewoon niet van dat overdreven hipster gedoe.” is haar commentaar.

“Ik vind het echt heel erg dat ze mijn haar heeft afgeknipt. Stel nu dat ze mijn racefiets kapot had gemaakt, dat was minder erg geweest. Ik ben er wel erg aan gehecht, maar via internet had ik vast snel een andere op de kop getikt,” legt Simon uit aan de Amsterdamse tv-zender AT5. Terwijl hij sliep, knipte de vriendin van Simon zijn knotje met een nagelschaartje van zijn hoofd. "Ze heeft het niet eens netjes gedaan," vertelt Simon teleurgesteld.

“Voor mijn gevoel ben ik met mijn lange lokken ook mijn mannelijkheid verloren. Het is echt een onderdeel van mijn identiteit wat ze heeft afgepakt. Gelukkig heb ik mijn baard nog, dat scheelt een hoop.”

Baardmans
Simon doelt daarbij op die keer dat zijn vriendin zijn baard afschoor. Daar had de Amsterdamse hipster minder moeite mee. “Een baard groeit zo snel weer aan, die paar dagen dat het wat kouder is, daar merkte ik weinig van.”

“Voor mij was mijn knotje echt een geschenk van God. Het stond symbool voor Gods plan met mijn leven. Dat mijn vriendin het zo lukraak heeft afgeknipt, raakt mij diep.”
Simons vriendin geeft als reden dat het knotje voor haar gevoel voor een tweespalt in hun relatie zorgde. Ze licht toe: “Soms besteedde Simon meer tijd aan zijn knotje dan aan mij, dat is toch niet de bedoeling?!”

BEAM ‘vertaalt’ in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor?

Foto: Julis 96 / Hipster / Flickr / CC / bijgesneden naar 16:9

Lees meer

Volg ons