7 februari 2016

FOTOSERIE: De Ark van Noach in Amsterdam?

Nee, het is niet de Ark van Noach die is losgebroken, maar een fotoserie van de Litouwense fotograaf Ceslovas Cesnakevicius. Afgelopen jaar maakte hij deze foto’s, hoe cool!

Voordat Ceslovas deze serie maakte, reisde hij langs verschillende wereldsteden. Op de site Bored Panda vertelt hij erover: “Ik zat naar al die verschillende mensen uit al die verschillende landen te kijken. Heel veel mensen hadden ook opvallende kleren of gewoon een bijzonder uiterlijk. Ik vroeg mij af of ik iemand had gezien die er iets naars van had gezegd of raar had gekeken. Maar er was helemaal niemand. En waarom vond ik dat nou zo gek? Omdat in mijn land iedereen die opvalt gepest wordt of zelfs vervolgd door de overheid. ”

Amsterdam
Een van de plekken die Ceslovas bezocht, was Amsterdam. “Amsterdam is de plek waar het niet uitmaakt hoe iemand er uit ziet of waar diegene vandaan komt.  Ik dacht: een harig beest zou rustig rond kunnen lopen in Amsterdam. Zolang die maar verder niemand kwaad doet. En zo kwam ik op het idee voor deze fotoserie.”

Mocht je de flamingo’s in Amsterdam hebben gemist, dat klopt. Door twee foto’s over elkaar te leggen heeft Ceslovas Cesnakevicius de beelden gemaakt. De foto’s zijn gemaakt in Londen, Parijs, Barcelona, Berlijn en Amsterdam.  

Lees meer

Volg ons