5 februari 2016

De bibbers van de BEAM-redactie

Stiekem zijn we allemaal wel ergens bang voor. Zelfs de Beam-redactie kruipt soms in de hoek van paniek. Ja, echt waar. Zelfs de BEAM-redactie. Bij welke gedachte krijgen de redacteuren klamme handjes?

Slangen - Francien van der Valk, redactrice
"Misschien heeft het iets met het paradijs te maken, maar ik schijt echt in m’n broek van slangen. Samen met manlief liep ik een keer backpackend door een prachtige canyon in Turkije, toen ik opeens een slang zag zitten (ik krijg spontaan kippenvel als ik dit typ). Ik wist niet hoe snel ik die canyon uit moest komen. Serieus: leg mij overal te slapen, op de gekste plekken, tussen de raarste beesten, ALS ER MAAR GEEN SLANG IN DE BUURT IS!! Zelfs in een dierenwinkel mijd ik het gangpad met terraria, ook al zitten ze dan veilig achter glas. Brrr…”

Het ‘niets’ - Rimme Mastenbroek, redacteur
"Mijn grootste angst is ‘niets’. En dan bedoel ik niet dat ik nergens bang voor ben, maar het concept ‘niets’. Totale leegte. Afwezigheid van alles. Sommige mensen zeggen dat ik er geen leven na de dood is. Alles stopt dan gewoon. Ik ben letterlijk nergens en hebt dat niet door, want mijn bewustzijn bestaat niet meer. Als ik mij dat probeer voor te stellen, schiet ik altijd in paniekmodus. ‘Niets’, dat is toch onmogelijk?! Ik moet toch érgens zijn?! Ik kan toch niet voor de eeuwigheid verdwenen zijn?!  Dan is het idee van een hemelse eeuwigheid toch een stuk fijner…"

Paspoort afpakken – Arachne Molema, redactrice
“Het zweet breekt me uit bij de gedachte dat iemand mijn paspoort afpakt en ik mijn leven lang vastzit in Nederland. Ik de grens niet meer over kan, nooit meer mijn backpack kan inpakken, nooit meer op de bonnefooi ergens heen of een vliegtuigje heen kan pakken. En nieuwe horizonnen voorgoed verleden tijd zijn. Ergens vastzitten is mijn grote grootste angst: arghhhhh!!!” 

Dromen die niet uitkomen - Lola Brouwer, redactiestagiaire
“Ik ben bang dat sommige dromen niet uitkomen. Ik wil alles uit het leven halen. Er is zoveel om te doen, om van te genieten, zoveel om voor te leven. Ik ben bang dat ik niet het leven ga leiden dat ik zou kúnnen leiden. Een studiekeuze maken vond ik bijvoorbeeld verschrikkelijk. Hoe wist ik zeker dat ik de beste keus maakte? Gelukkig zijn Gods plannen altijd beter dan de mijne én zit ik nu op de BEAM-redactie. Momenteel geniet ik dus maximaal! J”

Vleermuizen - Jacqueline Mulckhuijse, redactrice 
“Vleermuizen zijn echt mijn grootste angst. In films krijg ik altijd een onbestemd gevoel bij deze dieren, maar toen ik er op een vroege zaterdagochtend een in mijn badkamer vond, viel ik bijna flauw van angst. Trouwens, flauwvallen doe ik bij de tandarts ook wel eens. En nee, niet van de pijn.”

Ziekenhuizen - Janita Kers, redactiestagiaire
"Ziekenhuizen, ik vind ze vreselijk. Bij Dokter Deen zit ik al bibberend op de bank, laat staan bij Ingang Oost. Gelukkig heb ik, even afkloppen, nog nooit in het ziekenhuis gelegen of iets ergs gehad, maar de gedachte alleen al. Zo'n operatiekamer of een eng onderzoek.Die ziekenhuislucht. Brrr."

Lees meer

Volg ons