16 februari 2016

4 tips om stil van te worden

Het is vet moeilijk om helemaal stil te zijn. Altijd is er wel érgens geluid. De muziek van je huisgenoot, de trilfunctie van je telefoon, de auto’s op straat, een tv die aan staat, de toonladders van je zusje, en zo kunnen we nog wel even door gaan. En zelfs als het helemaal stil is, heb je nog de drukte in je hoofd: die vriend nog even terug appen, dat pakketje niet vergeten terug te brengen, leren voor die ene toets en eigenlijk heb je enorm veel trek in pindakaas. Daarom vier tips om helemaal stil te worden.

1. Adem in, adem uit
Concentreer je op je ademhaling, voel waar de nieuwe en verse lucht allemaal komt. Adem uit door je mond en laat je gedachten los. Om nog meer gefocust te raken kun je in vier tellen inademen en in vier tellen weer uitademen.

2. Kom in beweging
Maak in je eentje een lange wandeling op een rustige plek. Een verlaten strand, een onbekend bos of een afgelegen stuk hei. Door te letten op de natuur om je heen, word je vanzelf rustig en stil.

3. Schrijf je gedachten op papier
Soms zit je hoofd zo vol, dat het lijkt alsof ‘ie barst. Het is lastig om op zo’n moment nergens aan te denken. Daarom kan het helpen om je gedachten op papier te zetten. Probeer je je te concentreren op je stille tijd en popt er een gedachte in je op? Krabbel ‘m snel op papier zodat je niet bang hoeft te zijn dat je het vergeet. 

4. De morgenstond…
… heeft goud in de mond. Zet je wekker een half uur eerder, laat je mobiel in de keuken liggen en begin de dag met God. Doordat je niet eerst je telefoon checkt, ben je nog niet bezig met de hectiek van de dag en is het voor je hersenen makkelijker om in de ‘stilte modus’ te blijven.

Eerder gaven we al tips over hoe je je stille tijd in kunt vullen, check die hier.

Heb jij ook stilte tips? Wij zijn benieuwd! Delen kan hieronder!

Foto: Tumblr

Lees meer

Volg ons