25 februari 2016

10 geniale hoogtepunten van 1000 dagen BEAM

Duizend dagen. Dat is 24.000 uur. En bijna 87 miljoen seconden. Zolang bestaan we dus al. Niet slecht voor een stelletje prettig gestoorden met een paar laptops en videocamera’s! In die duizend dagen hebben we, samen met jou, al een hoop toffe dingen meegemaakt. Dit zijn onze hoogtepunten (al was het erg lastig kiezen). Wat zijn de jouwe?!

1. De lancering!

Natuurlijk: de lancering van BEAM op de EOJD 2013. Na maanden voorbereiden was dit het moment waar we naartoe werkten. Ook wel spannend: hoe zouden de reacties zijn? Check het filmpje om het moment nog eens te beleven. Kippenvel!

EOJD 2013 - BEAM Lancering

2. De BEAM Biblebelt Tour

Een van de eerste grote acties van BEAM! Joram en Marnix reisden zonder geld en vervoer van het Zeeuwse Mariakerke naar het Drentse dorpje Amen om te testen hoe gastvrij de Biblebelt bewoners zijn. Hier de lekker gekke compilatie.

3. Het allereerste BEAM Festival

Hier zijn we stiekem best trots op… Een stijf uitverkocht festival in hartje Amsterdam. 1.500 BEAM-fans die onze hoofdstad onveilig maakten! Bij wijze van dan he. En de editie van 2015 was óók uitverkocht. Wauw!

BEAM Festival 2015 Aftermovie

4. 10.000 redenen voor dankbaarheid

Even serieus: we zijn als BEAM ook enorm dankbaar dat we dit mooie werk mogen doen. Het licht van Jezus verspreiden en, hopelijk, jou te inspireren om dat ook te doen. Op de EOJD zongen we dan ook, samen met Matt Redman en 25.000 bezoekers, 10.000 reasons uit volle borst mee! 

Matt Redman - 10000 Reasons (Live @EO Jongerendag 2014)

5. BEAM Redactie TV

Stiekem ook een technisch hoogtepuntje: de allereerste dat we LIVE te zien waren op het internet! We vinden het met elke editie ook toffer om te doen. Zoals altijd met de redactie flauwe grappen maken én vooral veel contact met jou, de kijker thuis. Tof! 

Redactie TV #6: Sexting, EOJD en meer!

6. Ieder magazine weer

Geloof het of niet, maar elke keer als er een nieuw magazine uitkomt is het weer een klein feestje op de redactie. Het is voor iedereen altijd hard werken en knokken tegen de deadlines; maar ook altijd de moeite waard!

7. BEAM Vakantie Tour

Joram, Sander en Marnix samen in een camper, die dan heel Europa doorcrossen om een dagje langs te gaan bij BEAM’ers op vakantie. Het was net zo tof als dat het klonk! De bloopers.

8. Spraakmakende artikelen

We geven toe: soms is het best leuk om even de spreekwoordelijke knuppel in het spreekwoordelijke hoenderhok te gooien. Even wat ‘buzz’ creëren met goede, spraakmakende artikelen. Bijvoorbeeld de discussie over de Charlie Charlie Challenge, het interview met Thony en Rimme’s column over Hillsong(achtige)-kerken. Kan je ze nog herinneren?!:)

9. WE ARE ONE!

De eenheid die we met elkaar voelen op de EOJD vinden wij altijd heel bijzonder. Een in het geloof en één in Jezus. Het moment dat dat ook letterlijk zichtbaar werd op de EOJD van 2014 – toen een kruis met ONE erop naar beneden kwam zakken als einde van een mooie dag – staat dan ook nog als de dag van gisteren op ons netvlies!

10. BEAM op de Balkan

Vluchtelingen gaan ons aan het hart. Daarom vonden we het belangrijk om geld voor ze op te halen tijdens bijvoorbeeld de EOJD, maar zijn we ook zelf in actie gekomen. Martine is gaan helpen op Lesbos en Joram, Sander en Jacqueline gingen met zijn drieën naar de Balkan om zélf te kijken welke verschrikkelijke dingen daar gebeuren. Belangrijk!

[Vlog 3] 'Wij hebben het zo ontzettend goed' - Joram in Belgrado!

Welke van de tien is jouw persoonlijke hoogtepunt? Of staat 'ie er niet tussen? Let us know!

Lees meer

Volg ons