9 januari 2016

Maartje: 'Ik ben fan van pastelkleuren'

In de nieuwe rubriek 'De kamer van' gluren we elke week binnen bij een BEAM'er, van een student op kamers tot een BEAM'er die bij nog thuis woont. Vandaag nemen we een kijkje op de kamer van Maartje (21), SPH studente en nog woonachtig bij haar ouders.

Bij binnenkomst valt het me op dat de kamer van Maartje buitengewoon netjes is. “Het zou kunnen,” begint ze, “dat ik vanmiddag mijn zusje tien euro heb betaald zodat ze mijn kamer zou opruimen toen ik nog op school zat. Maar daar wil ik verder geen uitlatingen over doen..”

Momenteel zit ze in haar laatste jaar van de studie SPH. Het lijkt haar leuk om na haar studie uit huis te gaan. “Op zich zit ik hier prima, maar ik ben er denk ik wel aan toe. Het is er alleen gewoon nog niet zo van gekomen. Ik hoef nu geen huur te betalen en kan lekker sparen. Ik kijk wel hoe het loopt na mijn studie.” Maartje woont hier met haar jongere zusje en haar ouders. Haar zusje heeft een identieke kamer, maar dan in spiegelbeeld. “We hebben onze kamers laatst nog compleet omgewisseld. Ik heb bijvoorbeeld nu haar bed, en zij heeft de mijne.”

“Zoals je misschien wel kunt zien, ben ik heel erg fan van pastelkleuren, maar wat ik vooral heel tof vind aan mijn kamer, is het blauwe bordje boven mijn bed. Ik ga eigenlijk altijd uit van het goede van de mens, en dan kan je soms best teleurgesteld raken. De tekst op het bordje doet me er aan denken dat ik niet kan kiezen welke keuze iemand maakt, maar dat ze dat zelf moeten doen. Verder heb ik hier en daar nog wat geurflesjes van Rituals staan. Ze zien er schattig uit, maar eigenlijk stinken ze best wel erg, haha.”

“Er zit niet echt dingen heel veel dingen in mijn kamer waar ik veel waarde aan hecht. Ik heb ook bijna alles in een keer gekocht. Veel spullen komen van de IKEA. Eigenlijk ben ik nooit zoveel op mijn kamer. Vaak alleen om series te kijken of om te studeren, maar dat laatste doe ik niet zo vaak.. Ik ben veel aan het werk, op school of bij vriendinnen. Als ik wel thuis ben, doen we vaak een spelletje in de woonkamer. Favoriet? Kolonisten van Catan natuurlijk!”

Feiten

Naam: Maartje
Woont er sinds: Ze zich kan herinneren
Aantal m2: 12m2
Aantal huisgenoten: Ouders en 1 zusje
Huurprijs: Gratis

Lees meer

Volg ons