1 januari 2016

‘Ik wilde mijn studententijd extra compleet maken’

Marit wilde eigenlijk bij de recherche maar daar was helaas geen plek vrij. Uiteindelijk werd ze enthousiast bij een presentatie over de opleiding Sport, Gezondheid en Management. Nu zit ze prima op haar plek en is ze ook nog eens lid van een leuke studentenvereniging, “Een aanrader om je studententijd compleet te maken!”

Kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben Marit en ik  volg  de opleiding Sport, Gezondheid en Management. Ik zit in nu in mijn tweede jaar. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te sporten en af te spreken met vrienden. Ook ben ik lid van studentenvereniging Ad Tempus Vitae waar ik dan ook regelmatig te vinden ben!”

Waarom heb je voor Sport, Gezondheid en Management gekozen?
“Ik vond het erg lastig om een studie te kiezen. Het leek me altijd heel erg leuk om bij de recherche te werken, maar toen ik klaar was met de middelbare school, waren hier geen vacatures voor. Toen heb ik een studietest gedaan en verschillende opendagen bezocht. Uiteindelijk werd ik enthousiast bij een presentatie over de opleiding Sport, Gezondheid en Management. Ik houd van sporten en vind het leuk om met mensen te werken en ze te adviseren. Daarom leek deze studie mij erg leuk. Na de opendag heb ik thuis direct meer informatie opgezocht en heb ik me ingeschreven voor de opleiding.”

Zit je ook bij een studentenvereniging?
“Waar ik eerst woonde was het iets meer dan een uur reizen naar school. Het leek me daarom fijn om op kamers te gaan. Daarnaast leek het me gewoon altijd al leuk om echt wat uit mijn studententijd te halen, en daarom op kamers te gaan. Om die studententijd nog extra compleet te maken, ben ik bij een studentenvereniging te gaan. Via via werd ik uitgenodigd voor de open soos van Ad Tempus Vitae. Iedereen was heel enthousiast en spontaan. Het leek me fijn om in een nieuwe grote stad, nieuwe mensen te leren kennen, samen leuke feestjes te hebben en waar ik het geloof mee kan delen. Ik ben nu bijna elke woensdag wel op de sociëteit van de studentenvereniging te vinden. Een echte aanrader om je studententijd compleet te maken!”

Is studeren wat je ervan verwacht had?
“Ja zeker! Ik verwachtte dat je als student veel vrijheid zou hebben. Dit heb je zeker. Je kunt zelf bepalen wat je doet, wat je gaat eten of wanneer je bijvoorbeeld begint met koken. Je kunt dus veel eigen keuzes maken. Het studeren zelf, had ik wat minder schools verwacht. Ik had verwacht dat je hier wat meer in werd vrij gelaten, maar ik heb verplichte lessen en ben veel op school te vinden. Ik had verwacht dat het meer zelfstudie zou zijn. Ik denk dat het komt doordat het een HBO studie is.”

Ben je tijdens je studentenleven meer of minder met het geloof bezig dan daarvoor?
“Ik denk dat ik meer bezig ben met het geloof dan voor het studentenleven. Op de middelbare school kreeg ik altijd godsdienst en gingen we thuis altijd twee keer naar de kerk. Hierdoor was ik er altijd wel mee bezig, maar was meer een gewoonte. Ik heb gemerkt dat toen ik op kamers ging, dat ik er zelf meer over na ging denken. Op school kreeg ik ook vaak vragen over het geloof, omdat ik als enige gelovige in de klas was. Dit ging over bepaalde keuzes die ik maak en wat geloof inhoudt. Daarnaast ga ik ook elke dinsdag naar Bijbelgroep van de studentenvereniging. Samen met anderen van de studentenvereniging heb ik het dan over het geloof.”

Wat vind je leuk aan studeren?
“Ik vind het leuk dat je je eigen ding kunt doen, je hebt namelijk veel vrijheid. Daarnaast vind het erg leuk dat ik ook veel nieuwe mensen heb leren kennen tot nu toe, wat voor een groot deel ook door de studentenvereniging komt. Wat ik minder leuk vind is de tentamenweek.. Maar dat hoort en natuurlijk bij. En het einde van de tentamenweek is het natuurlijk wel weer leuk om het af te sluiten met een drankje met wat klasgenoten!”

Wat heb je gedaan met oud en nieuw?
“Normaal vier ik oud en nieuw altijd met vriendinnen in de plaats waar ik vandaan kom. Vaak gaan we het dan samen uitzitten en daarna de stad in. Dit jaar vier ik oud en nieuw in de stad waar ik in studeer. Dit jaar werd er een feestje georganiseerd in een dispuutshuis. Samen met een groot deel van de studentenvereniging hebben we hier een feestje gevierd.”

Ken jij iemand die met deze rubriek mee zou moeten doen, of wil je zelf graag mee doen? Mail gegevens naar beamredactie@eo.nl. 

Lees meer

Volg ons