19 januari 2016

Hartmonitor en draadjes aan mijn lijf

'Dit komt ervan als je tijdens je jeugd constant energiedrankjes drinkt.' Deze onheilspellende aankondiging verspreidt de Britse Dion Parratt (18) via Facebook. De ontluisterende foto zegt genoeg!

Parratt kampt met gezondheidsproblemen, die ze in de eerste plaats zichzelf verwijt. Omdat ze als tiener de hele dag door energiedrank dronk, sukkelt ze op haar achttiende met haar hart. “Voor je aan goedkope energiedrankjes begint, denk even aan wat je je lichaam aandoet.”
Het meisje had bovendien twee miskramen, die ze eveneens wijt aan de energiedrankverslaving. Sinds een week draagt ze een hartmonitor zodat artsen haar toestand in de gaten kunnen houden. (zie foto)

Onlangs postte de tiener een foto van zichzelf met die monitor online, bedoeld om te choqueren en tieners te laten inzien dat energiedrankjes je gezondheid ernstig kunnen schaden. ,,Zie mij hier nu met al die draadjes en een 'doos' aan mijn lijf, 24 uur lang", schreef ze. ,,Voor je aan goedkope energiedrankjes begint, denk even aan wat je je lichaam aandoet. En aan alle ouders: laat je kinderen er niet van drinken. Ze zouden moeten verboden worden.''

"Al vanaf de middelbare school dronk ik elke dag zoveel mogelijk energiedrankjes als ik kon. Dat waren soms vijf flessen per dag.'' De Britse at niet meer omdat ze wilde vermageren. ,,Het werkte wel, maar nu heb ik geen eetlust meer en is mijn lichaam erg gehavend.''

Bron: ad.nl

Lees meer

Volg ons