8 januari 2016

Emanuele (21) wereld over dankzij piano op station

Emanuele miste zijn trein naar Rome en ging daarom achter de piano op het station van Milaan zitten. Inmiddels is de video daarvan wereldwijd al meer dan 3 miljoen keer bekeken. En niet alleen online gaat hij de wereld over. Hij heeft inmiddels al werk aangeboden gekregen in Londen.

Niet alleen online reageren mensen enthousiast. Tijdens zijn optreden krijgt Emanuele geld van voorbijgangers. Hij heeft het hele bedrag vervolgens aan een bedelaar op het station gegeven. "De man gaf mij een knuffel en zei: 'Dankzij jou kan ik vandaag eten'," vertelt Emanuele. 

"Ik zag de piano en kon de verleiding niet weerstaan," zei Emanuele tegen de krant II Corriere di Milano. "Toen ik op eerste kerstdag hoorde dat de beelden al zo vaak bekeken waren, kon ik mijn oren niet geloven." Naast complimenten heeft Emanuele ook al veel werk aangeboden gekregen, waaronder een aanbieding voor een concertgala dat op televisie wordt uitgezonden en hij is uitnodigt om in Londen te komen spelen.

In Milaan was het niet de eerste keer dat Emanuele achter een piano ging zitten op een station. Eerder gaf hij al een concert weg in de stationshal van Amsterdam Centraal. Wij zouden een trein later nemen als we hem ooit horen spelen op een station.

Emanuele Fasano performing at Central station Amsterdam

Lees meer

Volg ons