12 januari 2016

Bedankt, bedankt, bedankt!

In de rubriek 'Lieve Heilige Geest' duiken BEAM-redacteuren elke week in een andere Bijbelse eigenschap en zijn ze een week lang zo geduldig, liefdevol of meelevend mogelijk. Deze week probeerde Francien dankbaar te zijn.

Lieve Heilige Geest,

U heeft me een paar leuke dingen laten zien! Eigenlijk begon mijn ‘proeftijd dankbaarheid’ al een paar weken geleden, toen ik in de kerk zat. De dienst was net begonnen, de aanbidding was volop bezig en ik keek even omlaag. Daar zag ik een enorme buik, ik ben namelijk zwanger van m’n tweede kindje. Ineens werd ik overspoeld door een gevoel van dankbaarheid voor deze miraclebaby. Natuurlijk, ik wás al heel blij, maar het was net of het nu ineens écht landde. Terwijl de muziek doorging, biggelden tranen van geluk over m’n wangen. En ja, alsof U het zelf bedacht had, ging de preek die zondag over… dankbaarheid.

Drie dagen later op de bijbelkring. Iemand vertelde het verhaal dat het volk Israël overal gedenkstenen neer moest zetten die eraan zouden herinneren wat voor grote dingen God op die plekken had gedaan. Iedere keer als ze dan langs zo’n steen kwamen, konden ze aan hun kinderen vertellen hoe goed God hier was geweest. Vervolgens gingen wij onze eigen gedenkstenen ‘knutselen’. Ik stempelde dit op een steen:

Deze steen ligt naast mijn fruitschaal op tafel. Iedere dag herinnert hij mij eraan dat ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn! Iedere dag zijn er weer nieuwe dingen. Ik mailde gisteren nog naar iemand die vroeg hoe mijn kerstvakantie was: ‘Hij vloog voorbij! Het is zo fijn om het goed te hebben met elkaar.’ Want wow, dat is écht heel fijn. En niet altijd vanzelfsprekend. Alleen al in m’n eigen omgeving zie ik mensen die worstelen met relaties, identiteit, werk, familie, vriendschappen en andere grote dingen. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen op andere plekken van de wereld. Die hun leven niet veilig zijn omdat ze in U geloven, omkomen van de honger of op de vlucht zijn voor een gruwelijke oorlog. Ik vind Nederland best een verknipt op sommige terreinen, maar wat ben ik dankbaar voor dat ik hier woon!

Nog een leuke klapper deze week waar ik best van onder de indruk ben. Ik wil binnenkort toch die ene seminar volgen? Die best wat geld kost? Zeker als ik ‘m samen met manlief ga doen? Ja, die. Toen we hadden besloten om ons aan te melden, krégen we het geld gewoon van iemand op onze rekening gestort. WOW! Echt super mega tof te gek. Bedankt, bedankt, bedankt! We hadden het zelf wel kunnen betalen, maar dit kwam wel heel fijn uit. Wat een mooie actie!

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de afgelopen periode geleerd heb dat het heel tof is om oog te hebben voor de dingen waar je dankbaar voor mag zijn. Het leven wordt er echt mooier van. Dankbaarheid is een gevoel van, tsja… Hoe zal ik dat eens omschrijven? Geluk. Voldoening. Tevreden zijn. Blij zijn! Het maakt dat ik mensen, gebeurtenissen en dingen koester. Dat ik vaker met een glimlach rondloop. M’n proeftijd zit erop, maar ik denk dat ik het me maar voor vast ga aanmeten. De steen ligt tenslotte nog op m’n tafel. Bedankt, lieve Heilige Geest, voor deze mooie tijd!

Liefs,
Francien

 

PS: Die gratis EO-lunch vandaag was natuurlijk wel een mooie uitsmijter van deze week :-)

Lees meer

Volg ons