Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
27 februari 2015

Dit gebeurt er als je vier minuten in elkaars ogen kijkt

Zes koppels kijken elkaar vier minuten lang diep in de ogen. En dat heeft een heel bijzonder resultaat.

Hoe vaak kijken we elkaar nog diep in de ogen? Oogcontact bevordert intimiteit, blijkt uit onderzoek. Hebben twee mensen minutenlang oogcontact, dan voelen zij zich meer verbonden met elkaar. Hoe hun relatie daarvoor ook was. SoulPancake onderzocht het en zette zes koppels tegenover elkaar.

Zelfs de deelnemers reageerden verbaasd op het experiment. “In 55 jaar huwelijk hebben we elkaar nog nooit zo in de ogen gekeken”, reageert een vrouw na vier minuten oogcontact met haar man. Zijn reactie: “Als ik goed naar je kijk, realiseer ik me hoe veel ik je nodig heb en wat je voor me betekent, want dat is de waarheid. Ik kan het me niet voorstellen om met iemand anders te zijn.”

Bekijk de bijzondere video hier:

Lees meer

Volg ons