14 mei 2012

Eindexamenstress tegengaan

De eindexamens zijn vandaag weer begonnen. Met alle stress die daarbij komt kijken. Wat kun je nu praktisch doen zodat jij het beste presteert? BEAM zet een aantal tips voor je op een rijtje:

Bidden
Het klinkt misschien heel suf, maar de wetenschap heeft bewezen dat het werkt. In Psychologie Magazine stond een onderzoek dat uitwees dat studenten die een moment van stilte en meditatie namen voordat ze aan een test begonnen, betere resultaten behaalden.

Gezond ontbijten
Een goed ontbijt met voldoende vezels geven je energie en zorgen dat je geconcentreerder blijft. Denk hierbij aan volkorenproducten als volkorenbrood of Brinta. De vezels geven langzaam en geleidelijk energie af. Zo blijft je energielevel stabiel. Vermijd hierbij suikers, die zorgen voor pieken en dalen in je suikerspiegel en zorgen ervoor dat je het ene moment heel veel energie hebt en je het andere moment heel loom voelt. Energiedrankjes en wit brood kun je dus beter vermijden, vanwege de suikers en het gebrek aan voedingsstoffen.

Ademhalingsoefeningen
Door ademhalingsoefeningen kun je je hartslag rustig krijgen en wordt het gemakkelijker om je te ontspannen. Leg je hand op je buik en adem rustig door je neus in en langzaam door je mond uit. Let er op dat je buik zich vult met lucht als een ballon die opgeblazen wordt. Herhaal dit een aantal keer en je zult merken dat je rustiger wordt.

Toets goed voorbereiden
Als je goed voorbereid bent door de stof te leren en de opdrachten te oefenen, geeft dat enorm veel rust. Vertrouw er dan ook op dat de juiste antwoorden je te binnen zullen schieten op het juiste moment. En ontspan. Je hebt er alles aan gedaan en kunt niet meer doen dan je best.

Hebben deze tips jou geholpen en heb jij je examen gerockt? Laat het BEAMs Actie Komplimenten Service weten! App je compliment naar 06-83673700, mail hem naar beamredactie@eo.nlof stuur hem via snapchat met #BAKS.

Lees meer

Volg ons