Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
11 maart 2012

Is God 'fair-trade'?

Er is nog steeds veel slavernij. Miljoenen mensen zijn letterlijk eigendom van hun bazen. Een voorbeeld zijn kindsoldaten in Colombia of kinderen die als slaaf werken op de Cacaoplantages in Ivoorkust. En nog veel meer mensen zijn zo afhankelijk van hun werkgevers, dat ze ook niet vrij zijn. Neem bijvoorbeeld de kostwinner van een gezin die slecht betaalt en behandelt wordt maar geen uitzicht heeft op een andere baan. Maar wat als blijkt dat producten die jij koopt, door hen gemaakt zijn? Is er een manier om slavernij te bestrijden? En wat heeft Jezus daarmee te maken?

Gebruik de kant en klare PDF's met een avondvullend programma voor op je jeugdgroep. Je vindt hierin ook de uitgeschreven tekst van de video. Voor de jeugdleider is een andere PDF beschikbaar.

Deze video downloadenVolg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden