Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
25 november 2011

'Er bestaat geen goede God'

"God bestaat niet. Tenminste, geen goede God, want als hij goed was, zou hij al het lijden in de wereld niet toestaan."

"Waarom is er lijden? Ik ga geen antwoord geven op dat waarom. Ik weet niet of dat mogelijk is, en zeker niet binnen deze vijf minuten. Wat ik wel weet, is dat God naast je staat en begrijpt wat je doormaakt. Hij heeft alle ellende lijfelijk meegemaakt. Wat je ook redeneert, schreeuwt of huilt; hij weet waar jij het over hebt."


Nieuw: Je kunt deze video ook downloaden


Doorpraten:

- Wat heeft God te maken met jouw pijn en verdriet?
- Helpt het om te bidden?
- Is het belangrijk voor je om te beseffen dat God jouw pijn voelt?
 
Bijbelteksten:
 
- 'Jezus kent jouw pijn' - Hebreeën 2: 14-18
- 'Jezus begrijpt je' - Hebreeën 4: 15-5:2

Volg ons