Doe mee met onze online jongerenavonden op Zoom - BEAM

Op dit moment zijn de inschrijvingen helaas gesloten. Wil je toch graag een Alpha Youth volgen? Check eens of er eentje is in jouw regio via deze site.

 

Wil jij met een groep jongeren van jouw leeftijd en uit jouw regio meer leren over het geloof? Dan zit je hier goed! BEAM en Alpha Youth organiseren namelijk tien online avonden op Zoom, waar elke avond over een interessant thema wordt gesproken: Wie is Jezus? Is er meer? Wie of wat is de heilige Geest? Leer meer over het christelijk geloof én maak nieuwe vrienden tegelijkertijd! (Check hier hoe de eerste avond in november 2020 eraan toe ging.)

Hoe werkt het?

Een avond begint gezamenlijk op Zoom. Hier ontmoeten we elkaar en doen we een spelletje. Na tien minuutjes ga je uiteen in kleinere groepjes: elk groepje heeft een eigen groepjesleider. (Groepjesleider worden? Lees verder onderaan deze pagina). We proberen iedereen in te delen met leeftijdsgenoten en met jongeren die bij jou in de omgeving wonen. In dit groepje kijk je een video over het thema van die avond en praat je hier samen over. Ook is er altijd ruimte voor vragen die jij zelf hebt of dingen die je graag zou willen bespreken. De laatste vijf minuutjes verzamelen we ons weer in de algemene Zoom-meeting, maken we een online groepsfoto en sluiten we samen de avond af.

De eerste twee avonden zijn vrijblijvend. Dat betekent dat je gewoon een keertje mee kan doen en kan kijken of het iets voor je is. Op avond drie willen we graag vaste groepjes kunnen maken die de rest van de avonden samen blijven. Als je na de eerste twee avonden besluit mee te blijven doen, verwachten we van je dat je er tijdens de hele serie zo vaak mogelijk probeert bij te zijn.

Praktische informatie

- Start op zondagavond 21 februari 2021, eindigt op zondagavond 9 mei (check programma hieronder)
- Begint om 19.30 uur, eindigt rond 21.00 uur
- De avonden vinden plaats via Zoom, de link ontvang je na aanmelding in je inbox
- De avonden zijn bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar
- Per avond is er in Zoom ruimte voor maximaal 500 deelnemers
- Wil jij je samen met iemand aanmelden zodat je in ieder geval 1 iemand kent in je kleine groepje? Geef je op via het formulier en mail daarna met wie je samen in een groepje wilt naar youthonline@alphanederland.org. We zorgen dat jullie samen in een kleine groep terechtkomen! 

Programma

Zondagavond 21 februari: Aflevering 1 | Leven: Is er meer? (vrijblijvend!)
Zondagavond 28 februari: Aflevering 2 | Jezus: Wie is Jezus? (vrijblijvend!)

Zondagavond 7 maart: Aflevering 3 | Kruis: Waarom stierf Jezus? (vanaf deze avond in een vast groepje)
Zondagavond 14 maart: Aflevering 4 | Geloof: Hoe kun je geloven?
Zondagavond 21 maart: Aflevering 5 | Bidden: Waarom en hoe? 
Zondagavond 28 maart: Aflevering 6 | Bijbel: Waarom en hoe? 

Zondagavond 4 april: Pasen, geen Alpha Youth Online
Zaterdagavond 10 april: Aflevering 7 | Heilige Geest: Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij? 
Zondagavond 11 april: Aflevering 8 | Vervulling: Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest? 
Zondagavond 18 april: Aflevering 9 | Kwaad: Hoe kan ik het kwade weerstaan? 
Zondagavond 25 april: Aflevering 10 | Vertellen: Waarom en hoe vertel ik het anderen?

Zondagavond 2 mei: Aflevering 11 | Genezing: Geneest God ook nu nog?
Zondagavond 9 mei: Aflevering 12 | Kerk: Hoe zit het met de kerk?

Aanmelden als groepjesleider

Lijkt het jou leuk om een groepje jongeren te begeleiden en dus groepjesleider te worden? Het belangrijkste is dat je enthousiast bent over Jezus, over jongeren en goed kan luisteren. Klinkt goed? Leuk! Stuur een mail naar youthonline@alphanederland.org en meld je aan. Een halfuur voor aanvang wordt elke zondagavond het programma doorgesproken met alle groepjesleiders en ook is er een training van een uur beschikbaar voor groepjesleiders die nog geen ervaring hebben. Meer informatie hierover ontvang je als je een mailtje stuurt naar bovenstaand adres.

 

Problemen of onduidelijkheden met het aanmeldformulier voor de Alpha Youth Online? Neem contact op met Alpha Youth. Appen, bellen, mailen: het mag allemaal.
Telefoonnummer: 06 39577446
Mailadres: youthonline@alphanederland.org

Volg ons