Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help de EO-Jongerendag

Met jouw hulp kunnen we ook in 2023 duizenden jongeren bij elkaar brengen!

FAQ

Bekijk hier de meestgestelde vragen.

WhatsApp Image 2022-06-13 at 1.31.29 PM

De EO-Jongerendag is dé plek waar duizenden jongeren uit alle kerken en daarbuiten bij elkaar komen en ervaren dat ze niet alleen staan in hun geloof. En met de prachtige 46e editie in een uitverkocht Rotterdam Ahoy nog vers in het geheugen, blijkt de behoefte aan het evenement groter dan ooit. Help je ons mee om deze dag ook in 2023 weer mogelijk te maken?

Waarom vraagt de EO opnieuw geld?

Om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven de EO-Jongerendag te bezoeken houden we de prijs van de tickets al jaren te laag. De werkelijke kostprijs ligt veel hoger. De afgelopen jaren betaalden we dit verschil uit eigen middelen. Helaas is dat niet meer volledig mogelijk, ook voor de editie van 2023 hebben we financiële steun nodig. Daarom vragen we opnieuw de hulp van giftgevers (bedrijven, organisaties, kerken en particulieren) om de EO-Jongerendag mogelijk te maken.  

Heeft de EO vorig jaar niet genoeg geld opgehaald?

In 2022 hebben we voldoende geld opgehaald om de EO-Jongerendag in dat jaar door te laten gaan en we kunnen een deel van die opbrengst gebruiken voor de volgende editie. Meer informatie daarover is te vinden in ons jaarverslag. Dat is echter niet genoeg om de EO-Jongerendag in 2023 van te betalen.

Gaat de EO elk jaar vragen om financiële steun voor de EO-Jongerendag?

Als EO investeren we nog steeds een aanzienlijk bedrag in de EO-Jongerendag, maar zonder extra hulp is het niet meer mogelijk om het evenement te organiseren. We werken er hard aan om met behulp van giftgevers (bedrijven, organisaties en particulieren) financiële ondersteuning te krijgen voor langere periode. Maar ook losse giften zullen een belangrijke inkomstenbron blijven.

Waarom wil BEAM de EO-Jongerendag organiseren?  

BEAM wil jongeren in aanraking brengen met Gods liefde. Dat doen we het hele jaar door op allerlei manieren. We geloven dat een groot, aansprekend evenement als de EO-Jongerendag hierbij goed past: christelijke jongeren ervaren dat ze niet alleen zijn en kunnen op een laagdrempelige manier hun vrienden meenemen. Bezoekers zelf geven aan dat ze de EO-Jongerendag belangrijk en waardevol vinden. Want met een uitverkocht Rotterdam Ahoy blijkt de behoefte aan het evenement nog steeds groot.

Waarom maken jullie de tickets niet duurder?  

Op elk kaartje voor de EO-Jongerendag legt de EO geld bij. Dit is al jaren zo. We houden de prijs van tickets zo laag mogelijk omdat we willen dat alle jongeren in Nederland de kans krijgen om de EO-Jongerendag te bezoeken.  

Ik wil graag als bedrijf doneren 

Fantastisch dat je zakelijk wil bijdragen aan de EO-Jongerendag. Dat kan hier online. Liever persoonlijk contact? Neem direct contact op met Wilma Hiller. Zij helpt je graag! Wilma.hiller@eo.nl, 06-46085826

Ik wil graag als kerk bijdragen 

Fantastisch dat jullie als kerk willen bijdragen! Neem voor de mogelijkheden contact op met Natasja den Boer. Zij helpt je graag!  natasja.den.boer@eo.nl, 06-53736278.

Is mijn gift aftrekbaar? 

De EO is een officieel ANBI goedgekeurde organisatie en het is dus mogelijk om de gift af te trekken. Voor meer informatie hierover zie de Belastingdienst.

Kan ik mijn gift ook overmaken?

Dat kan via NL04INGB0655141634 o.v.v Fundraising EO-Jongerendag 2023

Geef als particulier Geef als bedrijf