Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube

EO Jongerendag - FAQ

Waar en wanneer is de EO-Jongerendag?
De EO-Jongerendag vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017 in GelreDome Arnhem, Batavierenweg 25, 6841 HN Arnhem.

Vanaf wanneer kan ik mijn ticket reserveren?
Zowel leden, niet-leden als groepsboekers kunnen direct een ticket bestellen vanaf 14 december 2016 om 16.00 uur via www.eo.nl/jongerendag.

Hoeveel kost een EO-Jongerendag ticket?
Als BEAM supporter of EO-lid betaal je €10,- voor een ticket, inclusief reserveringskosten. Ben je geen lid of BEAM supporter dan kost het ticket €15,- inclusief reserveringskosten. Ga je BEAM steunen en word je bij het maken van je reservering BEAM supporter, dan krijg je het ticket gratis. 

Wat houdt het in als ik BEAM supporter word en wat krijg ik hiervoor terug?
Als je BEAM gaat steunen word je BEAM supporter. Je betaalt dan €15,- per jaar aan de EO/BEAM. Hiermee maak je de EO-Jongerendag en andere activiteiten van BEAM mogelijk. Je krijgt hiervoor het volgende terug:

 • Dit jaar je EO-Jongerendag ticket gratis.
 • 4x per jaar het BEAM Magazine bij jou op de mat
 • Korting op evenementen van BEAM
 • Een leuk welkomstcadeau. Te kiezen valt uit een BEAM dopper, een cd of een BEAM-WEAR tegoedbon. De BEAM-WEAR tegoedbon is alleen geldig tijdens de EO-Jongerendag 2017. Je kunt de bon inleveren in ruil voor een hoodie, T-shirt of ander product van BEAM-WEAR. Je krijgt deze tegoedbon tussen 22 mei en 8 juni via de post thuisgestuurd.

Hoe weet ik of ik EO-lid ben of BEAM supporter?

 • Je bent EO-lid of BEAM supporter als je voldoet aan minimaal één van de volgende punten:
 • Jij of iemand binnen je huishouden betaalt per incasso of acceptgiro voor jouw EO-lidmaatschap of BEAM support
 • Een BEAM supporter ontvangt bovendien 4x per jaar het BEAM Magazine.
 • Je steunt persoonlijk de EO met een vast bedrag per maand en hebt daarbij aangegeven ook lid te willen zijn.
 • Je hebt persoonlijk een abonnement op Visie of Eva en hebt in het verleden geen bezwaar gemaakt tegen het meetellen als lid zonder extra kosten.

Wanneer mag ik gebruik maken van de ledenkorting en mijn ticket kopen voor €10,- in plaats van €15,-?

 • Je mag gebruik maken van de ledenprijs en je ticket kopen voor €10,- indien je zelf BEAM supporter of EO-lid bent en dus voldoet aan een van de voorwaarden zoals bij de vorige vraag besproken.
 • Je mag ook gebruik maken van de ledenprijs als iemand anders op jouw adres BEAM supporter is of een EO-lidmaatschap heeft en voldoet aan de voorwaarden zoals bij de vorige vraag besproken.

Hoeveel tickets kan ik kopen?
Per persoon kun je op je eigen gegevens 1 ticket kopen. Bij de reservering moet iedereen persoonlijk akkoord gaan met de EO-Reserveringsvoorwaarden en de machtiging van de incasso. Als je voor een vriend of vriendin reserveert, vul dan zijn of haar persoonlijke naam- en adresgegevens in. Wil je voor 15 personen of meer reserveren? Maak dan een groepsreservering. Hoe dat werkt, lees je in de volgende vraag.

Wat kost een groepsticket?
Reserveer je als groep dan krijgen alle groepsleden een groepskorting. Per kaartje betaal je dan geen €15,- maar €10,-.

Ik wil voor een groep tickets bestellen. Hoe werkt dat?
Tickets bestellen voor een groep (vanaf 15 personen) kan direct vanaf 14 december 2016 tot en met zaterdag 1 april 2017. Klik op 'reserveren' en dan op 'reserveren voor groepen' en vul de gegevens van jouw groep in. Je kiest op dat moment het aantal te bestellen tickets. Groepsleden moeten daarna zélf hun ticket verzilveren door hun persoonlijke gegevens in te voeren. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 20 mei 2017. Alle niet verzilverde tickets komen daarna te vervallen, maar je betaalt wel voor de volledige groepsreservering (€10,00 per ticket).
 Het aantal tickets is op een later moment niet te wijzigen. Het is daarom aan te raden vooraf een goede inschatting te maken van de grootte van je groep. Je kunt als groepsboeker aangeven of ieder groepslid voor zichzelf betaalt (incasso binnen 4 weken na verzilvering) of dat jij als groepsboeker alle tickets betaalt (incasso in mei of juni). 

Wat is het vriendenticket voor groepsboekingen?
Elk 10e ticket hoef je niet op naam te reserveren. Dat heet het zogenaamde 'Vriendenticket'. Voor deze kaart hoeven geen persoonlijke gegevens ingevuld te worden. Dus bestel je 20 kaarten als groep, dan krijg je 18 kaarten op naam en 2 vriendentickets. Hiermee willen we het voor jou als groepsleider makkelijker maken om de kaarten te gebruiken om (niet-christelijke) vrienden, die nog nooit op een EO-Jongerendag zijn geweest, uit te nodigen. 

Heb ik mijn relatienummer nodig bij het reserveren?
Je hebt geen relatie- of lidmaatschapsnummer nodig om te reserveren. De EO controleert aan de hand van de ingevulde gegevens of je persoonlijk EO-lid of BEAM supporter bent. Let op dat je wel reserveert op de  adresgegevens waarop je in onze administratie bekend bent. 

Hoe betaal ik voor mijn ticket?
De betaling van je ticket vindt binnen vier weken plaats via een eenmalige incasso van het door jou opgegeven IBAN-rekeningnummer. Ga je BEAM steunen, dan word je BEAM supporter. Daarover krijg je een aparte bevestiging  via de post. Je krijgt je ticket gratis en je bijdrage wordt binnen vier weken afgeschreven via een doorlopende incasso van het door jou opgegeven IBAN-rekeningnummer.

Hoe en wanneer krijg ik mijn ticket?
Je ontvangt je e-ticket uiterlijk een week voor de EO-Jongerendag via de mail.  Let op dat deze ook in je ongewenste post-/junk-mail kan komen. Print je ticket uit en neem het mee naar de EO-Jongerendag. Dit is belangrijk voor een snelle instroom. Ben je je ticket vergeten? Dan kan je hem ook op je smartphone laten zien. Heb je je ticket niet ontvangen? Download deze dan via eo.nl/ticketopvragen. Daarbij heb je je postcode, huisnummer en reserveringsnummer nodig. Of ga op zaterdag 10 juni even naar de kaartenbalie (bij ingang A), waar je je ticket alsnog kunt ophalen. Houd dan wel rekening met een wachtrij.

Ik heb geen definitieve bevestiging gekregen.
Na je bestelling krijg je eerst een ontvangstbevestiging en binnen een week daarna je definitieve bevestiging. Heb je een week na je bestelling nog geen bevestiging ontvangen? Controleer dan eerst je map met ongewenste e-mail / spam. Als de bevestiging daar ook niet tussen staat, maak dan geen nieuwe bestelling, maar stuur een mailtje met je naam- en adresgegevens naar eojongerendag@remove-this.eo.nl.

Ik heb aangegeven dat ik BEAM wil steunen, maar ik ben al EO-lid of BEAM supporter.
Je kunt naast je EO-lidmaatschap ook BEAM gaan steunen, je wordt dan BEAM supporter. In dit geval wordt er twee keer per jaar een bedrag afgeschreven door de EO, 1x voor je lidmaatschap en 1x voor je BEAM support. Ben je al BEAM supporter, dan geldt ook ook dat er twee keer per jaar een bedrag van €15,- wordt afgeschreven. Mocht je dit niet willen, stuur dan een e-mail naar eojongerendag@remove-this.eo.nl met je naam, adres, geboortedatum en e-mailadres waarop jouw persoonlijk EO-lidmaatschap of je BEAM support bij ons bekend is. Hierin kan je aangeven of je het EO lidmaatschap of je tweede BEAM support wilt stopzetten. Je blijft dan alleen BEAM supporter. 

Ik ben jonger dan 16 jaar, hoe betaal ik dan?
Als je onder de 16 jaar bent heb je toestemming van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers nodig voor de incasso van de reservering. Vraag dus om hun toestemming. In je bestelling moet je dan ook hun e-mailadres opgeven, zodat zij worden geïnformeerd over jouw bestelling. De bevestiging van je bestelling en je e-ticket krijg je wel gewoon via je eigen e-mailadres.

Ik wil voor een tweeling reserveren. Hoe moet dat?
Het is voor zowel groepen als individuen niet mogelijk om zonder extra informatie kaarten voor tweelingen te reserveren. Neem hiervoor contact met ons op via eojongerendag@remove-this.eo.nl

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?
Nee, gemaakte reserveringen kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden.

Wie gaat de aanbidding leiden op de EO-Jongerendag?
Net als voorgaande jaren hebben we onze eigen BEAM Worshipband met daarin verschillende Nederlandse aanbiddingsleiders.

Wie presenteert dit jaar de EO-Jongerendag?
Joram Kaat presenteert dit jaar voor de derde keer de EO-Jongerendag.

Van hoe laat tot hoe laat duurt de EO-Jongerendag?
Het buitenterrein gaat om 11.00 uur open, vanaf 12.00 uur kan je het stadion in en het programma in het stadion start om 13.30 uur. Om 21.00 uur is de EO-Jongerendag afgelopen.

Wat is dit jaar het thema van de EO-Jongerendag?
Het thema van de EO-Jongerendag is dit jaar “Fear not”.

Wat is het verschil tussen veldkaarten en tribunekaarten?
Eenmaal in het stadion kun je met je veldkaart overal op het veld gaan staan. Met je tribunekaart kun je op de tribune zelf bepalen waar je plaats neemt. Het is niet mogelijk om met je veldkaart op de tribune te zitten en andersom.

Ik zit in een rolstoel, zijn er speciale rolstoelplekken?
Als rolstoelgebruiker kunnen jij en maximaal één begeleider een gewoon ticket bestellen. Stuur vervolgens een e-mail met de namen en adresgegevens van jou en je begeleider naar eojongerendag@remove-this.eo.nl met het verzoek om jullie tickets toegankelijk te maken voor het rolstoelvak. Dit kan niet via een groepsreservering. Het rolstoelvak is bereikbaar via ingang L.

Het is niet mogelijk om met een rolstoel plaats te nemen op het veld of de tribune. 

Hoe kom ik vanaf het station naar GelreDome?
Vanaf station Arnhem rijden er speciale pendelbussen naar het stadion. De bussen rijden rond het begin van de EO-Jongerendag meerdere keren richting het Gelredome en gaan een half uur voor het einde van het programma weer rijden richting station Arnhem. Een retourticket voor de pendelbus kost €5,-. Je kan met PIN of contant betalen. Als jullie eerder weg willen is het ook mogelijk om buslijn 7 te pakken; hier kun je alleen met OV-chipkaart betalen.

Waar kan ik parkeren bij GelreDome?
Om te parkeren volg je de borden op de toevoerwegen naar GelreDome. Deze verwijzen je naar de geopende parkeerplaatsen. Gebruik geen navigatie in de omgeving van GelreDome. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom GelreDome of op de satellietparkeerplaatsen. Als je van tevoren een parkeerkaart koopt, betaal je €12, reken je ter plaatse af, betaal je €13. Wil je gegarandeerd zijn van een plekje op het terrein van het GelreDome, dan kun je een Guarantee kopen voor €17,50. Een dagkaart voor een bus kost €40. Van te voren een parkeerkaart kopen kan HIER.

Hoe kan ik betalen in GelreDome?
Op de EO-Jongerendag is het niet alleen genieten van een uitgebreid programma, maar ook van heerlijk eten en drinken! Je rekent je consumpties bij GelreDome af met de GelreDome Wallet. Deze is verkrijgbaar bij de automaten en personele kassa’s. Je kunt de wallet inclusief tegoed zowel contant als met Credit Card of PINpas betalen. De GelreDome Wallet is tijdens alle evenementen en wedstrijden in GelreDome geldig. Je kunt de wallet via de speciale wallet website registreren en persoonlijk maken. Zo kun je eenvoudig je bestellingen terug zien, je tegoed opwaarderen of terug laten boeken naar je rekening.

Kan ik ook pinnen bij GelreDome?
Contant geld opnemen is helaas niet mogelijk. Je kunt wel je GelreDome Wallet met pin betalen, maar mocht je contant nog iets willen kopen, zorg dan dat je voldoende cash bij je hebt. 

Is er drinkwater beschikbaar bij GelreDome?
Bij alle toiletten is, tenzij anders aangegeven, het water dat uit de kraan komt drinkwater.

Welke huisregels gelden er in GelreDome?

 • Het is niet toegestaan te crowdsurfen of te roken in GelreDome 

 • Je mag maximaal 500 ml drinken en 1 verpakking snoep, koek of chips meenemen naar GelreDome. Pakjes, bidons en bijvoorbeeld Doppers zijn toegestaan. Het is echter verboden blikjes, glaswerk of andere harde wegwerpverpakkingen (bijvoorbeeld petflessen van hard plastic) mee te nemen naar GelreDome. We raden je aan om gebruik te maken van een bidon of een Dopper, dan weet je zeker dat het mee naar binnen mag en het is nog goed voor het milieu ook.
 • Het is niet toegestaan om (professionele) film-, foto- en/of audio-opnameapparatuur mee te nemen in het stadion. Het gebruik van selfiesticks is niet toegestaan tijdens de EO-Jongerendag 

 • Bij al onze handelingen en transacties geldt het GelreDome huisreglement, dat is gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank in Arnhem 

 • Tijdens de EO-Jongerendag kunnen foto’s of opnamen gemaakt worden
 • Door het betreden van het terrein van het GelreDome geef je toestemming aan de EO om deze opnames onbeperkt te gebruiken of door derden te laten gebruiken 

Gevonden voorwerpen op de EO-Jongerendag
Ben jij een sloddervos en iets kwijtgeraakt op de EO-Jongerendag? Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de EO. Stuur een e-mail met een zo volledig mogelijke omschrijving van wat je kwijt bent naar eojongerendag@eo.nl. Het kan een paar dagen duren voor we alle voorwerpen hebben uitgezocht en we je een bericht retour kunnen sturen. Houd daar rekening mee.

Geluidsnorm EO-Jongerendag
Het geluidsniveau tijdens evenementen is regelmatig in het nieuws. Wij nemen onze verantwoordelijkheid m.b.t. het geluid op de EO-Jongerendag. Tijdens de EO-Jongerendag blijven we wat betreft het geluidsniveau standaard onder de landelijk geldende normen, we proberen hier zelfs nog iets onder te blijven. De geluidsbeleving kan echter wel anders ervaren worden op verschillende plaatsen in het stadion en is ook iets persoonlijks. Mocht je het geluid als te hard ervaren neem dan oordopjes mee, of haal deze af bij het Informatiepunt op de buitenmarkt.

Mijn vraag staat er niet tussen
Als je vraag niet beantwoord wordt in deze 'Veel gestelde vragen' kun je contact opnemen met EO Reserveringen via eojongerendag@remove-this.eo.nl. Vragen die hierboven al beantwoord zijn, zullen via mail niet beantwoord worden. 

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden