Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
20 maart 2017 Reageer

Robin nomineert Allard voor de Leukste Jeugdleider van Nederland

Robin en Allard kennen elkaar al jaren. Nog voordat Allard jeugdleider werd, was hij al een jaartje voetbaltrainer van Robin. Ze delen de passie voor Jezus, sport en de mensen om hen heen. Daarom nomineert Robin zijn jeugdleider Allard voor de BEAM Awards.

Robin, waarom heb je Allard genomineerd?
Robin: “Allard brengt altijd energie in de groep. Hij is altijd vrolijk en kan dat ook goed overbrengen op de rest. Je ziet dat iedereen door hem volle bak wil gaan. Ik leer veel van hem. Hij is actief in de buurt en in de kerk en zo is hij een voorbeeld voor veel van ons.”

Allard, wat vind jij tof aan jeugdleider zijn?
Allard: “Ik houd ervan als ik jongeren zie groeien in geloof, maar ook op mentaal en sociaal vlak. In het verleden hebben twee jeugdleiders heel erg in mij geïnvesteerd. Dat heeft echt wat met mij gedaan. Mede daardoor heb ik bepaalde keuzes gemaakt. Dat gun ik andere jongeren ook heel erg. Ik gun hen echt een levende relatie met Jezus. Dat is de reden dat ik ooit jeugdleider ben geworden.”

Leer jij dan ook iets van de jongeren in je team?
Allard: “Ja, zeker! Robin heeft het over enthousiasme bij mij. Maar als ik naar hen kijk dan zie ik nog veel meer enthousiasme. Dat is enthousiasme voor God die ik nog niet had op die leeftijd. Ik vind het mooi dat ze op jonge leeftijd al hele positieve keuzes maken. Daar geniet ik heel erg van. Zij zetten zich actief in voor hun geloof zonder daarover te twijfelen. Terwijl ik echt nog wel eens twijfel over bepaalde dingen.”

Hebben jullie samen een speciale herinnering aan de afgelopen jaren dat je echt is bijgebleven?
Robin: “We sporten allebei iedere zondag in de wijk met een team van Oosterlicht, een sportcommunity van Athletes in Action. Als team trekken we ieder jaar een weekend lang intensief met elkaar op. Dat eerste Oosterlicht-weekend was voor mij een hele belangrijke. Allard had me net gevraagd om mee te draaien. Daarna ben ik meer met geloof bezig gegaan en ging ik me steeds meer inzetten voor het team en de kerk. Daarvoor kende ik Allard wel uit de kerk en als mijn jeugdleider. Maar na dat weekend werd onze band wel sterker.”

Allard: “Wat ik ook mooi vind aan Robin is dat hij vaak meegaat als ik ergens mag spreken voor Athletes in Action. Hij geeft dan een getuigenis over wat Jezus in zijn leven heeft betekent. Ik vind dat heel krachtig. Als ik iets voor een jonge groep vertel komt het misschien wel over, maar als een tiener zelf ook nog iets deelt is dat nog veel sterker. Dat vind ik zo mooi aan Robin en ook andere jongeren in mijn jeugdgroep. Ze zijn niet alleen actief met hun geloof bezig op zondagavond, maar willen ook echt naar buiten toe en hun geloof delen met anderen.”

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent voor de Leukste Jeugdleider van Nederland?
Allard: “Dat vind ik een hele eer, natuurlijk. Het is echt heel tof dat Robin mij genomineerd heeft. Ik vind het gaaf om te investeren in jongeren. Niet alleen in mijn jeugdgroep maar ook voor Oosterlicht en daarbuiten. Dat doe ik echt vanuit een bewogenheid voor jongeren. Ik ben blij dat ik stukje gereedschap van God mag zijn.”

Waarom moet iedereen op Allard stemmen?
Robin: “Ik denk dat hij een van de actiefste jeugdleiders is uit de hele omgeving. Hij is er altijd voor ons. Als wij niet naar hem toe komen, komt hij wel naar ons. Hij heeft altijd met goede ideeën om iets te ondernemen. Dat vind ik echt tof!”

Reacties

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden