Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
25 november 2016 Reageer

Wat als je ouders een hekel aan je vriend(in) hebben?

Dat moment dat je voor het eerst je kersverse vriend/vriendin mee naar huis neemt en je ouders vervolgens duidelijk laten merken dat ze hem/haar niet aardig vinden. HELP! Geen zorgen, BEAM komt to the rescue.

1. Ouders zijn ook maar ouders

En ouders hebben het ALLERBESTE met je voor. Ze willen dat hun lieve kleine kindje in de goede handen terecht komt. Eigenlijk komt het er dus op neer dat niemand ooit goed genoeg zal zijn. En dat is op zich, wel een beetje, een dingetje. Op zich. Kuch. Het is dus zeldzaam dat ouders direct staan te springen van je gekozen partner. Geen zorgen, ze houden van je en ze moeten gewoon even wennen. Geef het tijd.

2. Handen uit de mouwen

Wil je toch graag dat je ouders iets beter of je kersverse vriend/vriendin denken? Zorg dan dat jullie beide vreselijk behulpzaam zijn. ‘Mevrouw, kan ik nog een kopje koffie voor u inschenken?’, ‘Laat dat maar staan meneer, wij ruimen wel af vandaag!’. Welke ouder houdt nou niet van behulpzame en vriendelijke mensen??!!

3. Om de tafel

Heb jij nou echt hele koppige ouders (wie niet), ga dan even met ze aan tafel zitten. Vraag waarom ze zo tegen jouw lieve vriendje/vriendinnetje doen, en vraag wat jullie kunnen veranderen. Geef ook aan dat jij het op deze manier niet leuk vindt, en dat je het lastig vindt om met de situatie om te gaan. Misschien kun je zelfs je vriendje/vriendinnetje meenemen. Dan kan hij/zij ook vertellen waar ze mee zitten. Zo laat je zien dat je heus wel volwassen kunt zijn, en dat helpt je ouders misschien een beetje tijdens het loslaat-proces. Ga alleen niet schreeuwen, en vermijd boos worden. Beide dingen gaan je niet verder helpen. Ze gaan het hooguit erger maken, en dat is voor niemand leuk.

4. Zet de roze bril een ogenblikje af (goede woordgrap hé)

Jij kan het natuurlijk helemaal fantastisch vinden dat je vriendje broeken draagt die niet verder komen dan zijn knieën, maar daar hoeven je ouders het natuurlijk niet mee eens te zijn. Misschien vind jij het vreselijk schattig dat je vriendinnetje continu boeren laat, maar het kan zijn dat jouw ouders daar niet zo op zitten te wachten. Vergeet niet dat je je vriendje meeneemt naar het huis van je ouders, en daar gelden hun regels. Als jij niet aan tafel mag boeren, waarom je lieve vriendinnetje dan wel?  

5. Cadeautjes

Een mooie bos bloemen, doosje sigaren of DIY (Do It Yourself) moestuinset. Laat je lieverd weten waar jouw ouders warm van lopen en laat hem/haar het meenemen. Misschien een beetje cliché, maar iedereen houdt van cadeautjes.

Reacties

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden